Spar over 1.100 kroner ved at ændrer måden at gå i bad på: Dette skal du gøre

03/11/2023 11:48

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er mange penge at spare, hvis du ændrer måden at gå i bad på.

Mest læste i dag

Ingen kan undgå at bemærke, at krisen hærger, og danskerne kæmper utvivlsomt for at få økonomien til at løbe rundt.

Dette medfører, at de helt almindelige daglige opgaver som indkøb, tøjvask og madlavning pludselig er blevet betydeligt dyrere, da priserne på fødevarer, elektricitet og vand er steget voldsomt i den seneste tid.

Dette betyder også, at noget så simpelt som et dagligt brusebad hurtigt kan blive en kostbar fornøjelse.

I en tid, hvor hver eneste krone tæller, kan selv en lille ændring i din daglige rutine under bruseren være nøglen til betydelige besparelser.

Selvom mange af os ser et varmt brusebad som en luksus, vi ikke ønsker at undvære, især i de kolde måneder, er det værd at overveje, hvad denne komfort koster os. Et brusebad på 10 minutter koster i gennemsnit 3,1 kroner i elektricitet og yderligere 2,1 kroner i vandforbrug, hvilket samlet set løber op i 5,2 kroner.

Dette er oplysninger, som Nigel Best fra Electrician Courses 4U har delt ifølge The Mirror.

Men tænk, hvis du kunne halvere denne udgift?

Ifølge Energy Saving Trust kan en reduktion til blot fire minutters brusebad spare en gennemsnitlig husstand over 550 kroner om året på deres regninger – og yderligere 550 kroner på vandregningen, hvis de har en vandmåler.

Og ved at tage 4-minutters brusebade i stedet kunne du spare næsten 1.100 kroner om året på brusebad.

Men mulighederne stopper ikke her.

For dem, der er villige til at tage det et skridt videre, er der 'flådebruseren.' Dette er kort sagt en metode, der stammer fra flådens behov for at spare vand og energi på skibe. Den indebærer at tænde for vandet for at blive våd, hurtigt slukke det, når du bruger sæbe og shampoo, og derefter tænde det igen for at skylle af, alt sammen på tre minutter eller mindre.