Søvnekspert roser frugt, der vil 'hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn'

04/05/2024 08:01

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du ofte har svært ved at falde i søvn, kan denne frugt hjælpe dig. En ekspert siger, at den hjælper dig med at falde 'hurtigere i søvn'.

Mest læste i dag

En læge har rost en bestemt type frugt, der egner sig rigtig godt til at hjælpe folk med at falde hurtigere i søvn. Faktisk er han gået så vidt, at han har beskrevet frugten som 'naturens sovepille'.

Dr. Michael Breus, der også er kendt som 'Sleep Doctor', delte en video med sine 84,4 tusinde følgere på TikTok. Han fortalte sine følgere, at det at spise en banan før sengetid kan hjælpe med at opnå bedre søvn.

Han forklarede videre, at selvom mange måske tror, at en banan om morgenen giver energi til dagen, kan det at spise frugten før sengetid være gavnligt for søvnen. Men bananer er ikke den eneste frugt, lægen talte varmt om, skriver The Mirror.

"Folk spørger mig hele tiden: 'Hvilke fødevarer er gode for søvnen?'. Så jeg har samlet nogle her, lad os se på dem," sagde han i videoen på TikTok.

"Kiwi hjælper faktisk med at fremme serotonin i hjernen, som er det beroligende hormon, der hjælper dig med at slappe af lidt før sengetid. Bananer kaldes faktisk naturens sovepille - tro det eller ej - de er fyldt med magnesium."

"Calcium - mange mennesker får for lidt calcium, og vi kan få calcium fra ting som græsk yoghurt, som er et meget essentielt biprodukt i søvnprocessen. Og tro det eller ej, så indeholder ananas meget melatonin."

Det siges, at bananer indeholder flere forskellige næringsstoffer, der kan hjælpe med at forbedre søvn og afslapning, herunder magnesium. En mellemstor banan (126 gram) indeholder cirka 34 mg magnesium eller otte procent af det daglige behov.

Forskning viser, at magnesium kan hjælpe folk med at opretholde en normal døgnrytme, hvilket refererer til det interne ur, der er ansvarlig for at sikre tilstrækkelig søvn.

Forskning har også vist, at et dagligt supplement med 500 mg magnesium kan øge melatoninproduktionen og reducere niveauerne af stresshormonet kortisol.