Så varmt skal dit hjem være, for at undgå kondens og skimmelsvamp i hjemmet

14/11/2023 15:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efterhånden som vintermånederne ruller ind, har du måske bemærket, at det kolde vejr inviterer to uvelkomne gæster ind i dit hjem.

Mest læste i dag

I stedet for at kigge ud af vinduet og se den blå himmel, bliver du sandsynligvis mødt af et syn af et vindue, der er dækket af kondens.

Skimmelsvamp, den bedste ven af fugtighed, ligger heller ikke langt bagved, når disse to forenes i løbet af de kolde måneder.

Når varm, fugtig luft støder på en kold overflade, resulterer det i kondens, hvilket i sidste ende kan føre til fugtproblemer.

Den stillestående væske kan yderligere opmuntre skimmelsvamp til at spire frem på dine overflader, snige sig ind i hjørnerne af rummet og andre steder med dårlig ventilation.

De ubehagelige sorte pletter, der invaderer din hyggelige bolig, er ikke kun æstetisk forstyrrende - de kan også udgøre en trussel mod din sundhed.

Konsekvenserne kan omfatte åndedrætsproblemer eller forværring af eksisterende tilstande, du måtte have.

Indånding eller berøring af skimmelsporerne kan udløse allergiske reaktioner, bronkitis eller endda forårsage astmaanfald. Og det er næppe en optimal måde at indlede julestemningen på, er det vel?

For at forhindre skimmelsvamp i at få fodfæste er det afgørende at kontrollere luftfugtigheden.

Nogle foretrækker at bruge affugtere, mens andre finder, at justering af varmereguleringen er en effektiv løsning.

Dog, i betragtning af de stadigt stigende energiregninger, er nogle briter tilbageholdende med at øge temperaturen på radiatorerne på grund af de økonomiske omkostninger.

Heldigvis har eksperter nu afsløret den præcise temperatur, du bør opretholde i dit hjem for at bekæmpe fugt og skimmelsvamp uden at tømme pengepungen.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bør folk holde deres hjem opvarmet til mindst 18 grader Celsius eller højere.

En energiekspert hævder dog, at du kan indstille termostaten en smule lavere for at forhindre kondens i at indtrænge - især om natten eller når du forlader hjemmet.

James Longley, administrerende direktør hos Utility Bidder, forklarede, at det ikke er nødvendigt at have varmen på fuld styrke.

Han udtalte: "Forskning antyder, at den optimale temperatur for opvarmning af dit hjem er mellem 18 og 21 grader Celsius i de koldere måneder.