Rengøringsekspert deler smart trick til krystalklare spejle med minimalt arbejde

30/07/2023 13:55

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Udfordringen med tandpastapletter på badeværelsesspejlet: Rengøringsekspert afslører den fejlagtige tilgang

Mest læste i dag

Uanset hvor mange timer du bruger på at gøre rent i dit hjem, vil der altid være en ny bunke snavset service og tøj, der skal sorteres på mandag.

Rengøringsekspert Caroline Soloman fra New York hævder imidlertid, at vi begår en stor fejl, når vi rydder op, hvilket gør at vi overarbejder.

For nylig lavede Caroline en TikTok-video, hvor hun sagde: "Dette er en af de største rengøringsfejl – og hvordan løser man det? Hver gang vi renser en overflade, er vi fristet til at tørre den af med det samme, men produkterne skal sidde lidt for at fjerne snavset ordentligt."

Hun anbefaler at sprøjte de snavsede overflader og lade dem stå i "et par minutter" før man tørrer dem af. I denne tid siger hun, at du kan gå videre med andre opgaver som at støvsuge eller vaske op.

Caroline tilføjede: "Når jeg vender tilbage til overfladen, er det pænt og rent - lad produktet gøre arbejdet for dig."

En bruger kommenterede hendes video og sagde: "Jeg bruger sprit til at rense mine spejle. Det fordamper, når jeg kommer tilbage."

En anden bruger tilføjede: "Med min ADHD ville jeg først huske at komme tilbage næste dag, og stregerne ville være meget værre."

En tredje bruger sagde: "Hvis jeg gør dette, vil jeg helt glemme, at jeg sprayede mine spejle i første omgang."

Den ulækre tandbørste

Dette kommer efter at Caroline delte de "fem ting, som du måske glemmer at rense", med tandbørsteholderen som nummer et.

Hun siger, at der er en simpel løsning for at undgå, at der ophobes snavs i tandbørsteholderen - og det hele starter med at skifte til en tandbørsteholder, der kan tåle opvaskemaskine.

I klippet, som er blevet set næsten 28.000 gange, sagde hun: "Rengør den i opvaskemaskinen en gang om ugen, hvis den kan tåle det." Til støtte for sit tip sagde en Reddit-bruger: "Tandbørsteholdere bliver slemme i bunden, så smid dem i opvaskemaskinen hver uge eller deromkring.

"Det resterende vand, der klæber sig til tandbørsten efter brug, glider ned og samler sig i bunden af tandbørsteholderen, hvor det sidder og gror bakterier og bliver til et ulækkert gråt slam. Skyl det ud i vasken og sæt det derefter i opvaskemaskinen en gang om ugen eller deromkring."

Caroline delte også andre "glemte" steder, der trænger til rengøring, og påpegede, at folk ofte glemmer at rense deres yogamåtter og deres vasketøjskurve. "Spray begge sider [af yogamåtten] med en blanding af halvt vand og halvt eddike. Tør med en klud og hæng den derefter til tørre," sagde hun.

"Støv og snavs kan nemt ophobes i bunden [af dine vasketøjskurve]. Tør bunden af med en mikrofiberrenseklud og universalspray." Caroline opfordrer folk til regelmæssigt at skylle deres genanvendelige indkøbsposer og genanvendelige vandflasker med varmt sæbevand for at forhindre snavs i at samle sig.