Put tandpasta på et stykke køkkenrulle om aftenen - det vil give dig fred og ro

23/05/2024 17:47

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Tandpasta-tricket fjerner det irriterende problem med bidende insekter - især myg. Du skal blot bruge et stykke køkkenrulle og lidt tandpasta, og så vil ingen insekter nærme sig.

Mest læste i dag

Der er intet værre end påtrængende myg, der angriber din hud, mens du tilbringer en aften på altanen med din partner eller dine venner. Kemiske afvisningsmidler virker ofte ikke, som de ellers giver udtryk for at gøre, og vi har dem heller ikke altid ved hånden.

Hvis du har brug for en løsning 'i en fart', kan du lave et hjemmelavet myggeafvisende middel med ting, du helt sikkert har derhjemme.

Hvad kan myg ikke lide?

De små insekter kan gøre vores sommer- og efterårsaftener til et helvede. Når vi tilbringer tid udendørs, ønsker vi ikke at komme hjem med flere kløende mærker, der potentielt varer i flere uger. Disse irriterende små insekter hader æteriske olier, hvilket især gælder urteagtige såsom tea tree, mynte eller eukalyptus.

Hvis du har nogle af disse til rådighed, kan du gnide dem på din hud, hvilket væsentligt reducerer risikoen for at blive bidt. Men hvad gør du, når du ikke har sådanne produkter, men stadig vil tilbringe en aften udendørs? Så er et hjemmelavet myggeafvisende middel med tandpasta nyttigt.

Hjemmelavet myggemiddel

For at lave et myggeafvisende middel skal du kun bruge tre ting: køkkenrulle, tandpasta og en lighter (eller en anden kilde til ild). Alt dette har du i dit hjem, så du behøver ikke at tage en unødvendig tur til det nærmeste supermarked. Her er en instruktion i, hvordan du laver det:

  1. Riv et stykke af køkkenrullen af (i en nødsituation kan et længere stykke toiletpapir også bruges) og smør det godt ind i tandpasta. Tandpastaen skal indeholde mentol, som myggene bestemt ikke er vilde med

  2. Begynd at rulle papiret, så det danner en tæt rulle fyldt med tandpasta. Smør det også udenpå, så hele rullen er dækket

  3. Placer den i en glasbeholder, et askebæger eller anden varmeresistent skål og tænd den. Den opstigende røg vil afskrække alle flyvende fjender