Prisen kan fordobles: Husk dette, når du skal have nyt pas

28/07/2023 14:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er dyrt nok i forvejen!

Mest læste i dag

Sommerferien er kommet, og det betyder, at utallige Danes header ud til udlandet for at nyde en velfortjent pause fra hverdagens stress og jag.

Hvis du nogensinde har forsøgt at få et nyt pas udstedt, ved du også, at det kan være en temmelig dyr affære. Faktisk koster det omkring 1000 kroner i dag at få lavet et nyt pas, hvis du tager billedet på borgerservice (prisen på selve passet er 891 kroner).

Men hvad de færreste måske er klar over, er, at prisen kan fordobles, hvis du ikke har alt det nødvendige med - og nej, vi taler ikke om et velegnet pasfoto her.

Husk at medbringe dit gamle pas

Hvis du ikke har dit senest udstedte pas med dig, vil prisen på det nye pas stige betydeligt.

Når du modtager kvitteringen fra borgerservice, vil der være en opsummering af, hvor du skal være hvornår, men nederst står der noget vigtigt.

"Medbring dit seneste pas, ellers fordobles prisen på det nye pas."

Ja, hvis du glemmer at tage dit senest udstedte pas med, ender du med at skulle betale næsten 1800 kroner for et nyt pas!

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Privat

Gælder i hele landet

Det ovenstående screenshot er taget fra en kvittering for at få lavet et nyt pas i Aarhus Kommune, men hvis man undersøger nærmere på borger.dk, fremgår det klart, at denne regel faktisk gælder i hele landet.

Og en vigtig detalje i den forbindelse er, at det ikke er nok bare at have det gamle pas med - det skal nemlig også være i en god stand, og må ikke være ødelagt.

På borger.dk står der følgende:

"Vær opmærksom på, at prisen på udstedelse af pas eller udstedelse af nyt pas i gyldighedsperioden fordobles (2023), hvis du ikke kan fremvise et gyldigt eller udløbet pas ved ansøgning, eller hvis du fremviser passet i ødelagt stand i forbindelse med ansøgning om fornyelse af pas. Det skal være det seneste udstedte pas, du medbringer ved ansøgning."