Næsten alle danskere er skyldige: Disse vaner gør, at din telefon hurtigt mister strøm

28/01/2024 14:47

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er helt sikker de færreste, der kan prale af, at de ikke har mindst én af de dårlige vaner.

Andre læser også

Mange danskere er bekendt med denne situation: Du forlader hjemmet med din telefon fuldt opladt, men allerede inden middagstid begynder batteriet at løbe tør, hvilket tvinger dig til at finde en oplader og en stikkontakt.

Den hurtige afladning af din telefon skyldes sandsynligvis dårlige opladningsvaner, som mange andre også er skyldige i. Disse vaner, selvom de kan synes harmløse, kan faktisk forkorte levetiden og ydeevnen af din telefon ved at skade batteriet.

Gizchina har identificeret tre vaner, som mange af os muligvis praktiserer, der kan skade batteriet.

Brug af oplader med etuiet på

En udbredt vane blandt smartphonebrugere er at oplade telefonen med etuiet stadig på. Dette er en dårlig idé af to grunde.

For det første øger det risikoen for overophedning af batteriet under opladning, da varmen ikke let kan slippe væk med et etui på.

Derudover øger det risikoen for beskadigelse af opladerstikket, da mange etuier ikke er godt designet i forhold til strømkablet. Løsningen er enkel: fjern etuiet, mens telefonen oplades.

Daglig brug af hurtigopladeren

Hvis din smartphone leveres med en 40W eller hurtigere oplader, er det vigtigt at undgå daglig brug af den. Hyppig brug kan betydeligt forringe batteriets levetid i løbet af det første år.

En langsommere sekundær oplader, brugt f.eks. om natten, er en løsning for at skåne batteriet. Reserver den hurtige oplader til situationer, hvor du har behov for hurtig opladning.

Aflade batteriet helt

At lade batteriet falde under 10-15 procent belaster det enormt og fremskynder nedbrydningen af batteriet.

Det anbefales at oplade telefonen, når batteriniveauet når 15-20 procent og ikke lavere.

Selvom det er acceptabelt lejlighedsvis, bør det ikke gentages dagligt for at undgå skade på batteriet.