Mange gør ikke dette efter toiletbesøg - er du en af dem?

31/05/2024 13:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En undersøgelse med 2.000 voksne deltagere viste, at 60% af deltagerne tager deres telefon med på toilettet, men mange renser ikke telefonen bagefter, som de gør med deres hænder.

Andre læser også

En ny rapport afslører, at halvdelen af dem, der bruger smartphones, glemmer at rense deres enhed efter at have haft den med på toilettet.

Resultaterne fra en omfattende undersøgelse med 2.000 voksne viser, at 60% af dem indrømmer at tage deres telefon med på toilettet. Dog indrømmede mange af disse brugere, at de forsømmer at rengøre deres telefoner bagefter, ligesom de gør med deres hænder.

Alligevel placerer 57% af dem derefter deres enhed på køkkenbordet, 47% lægger den på spisebordet, og 43% efterlader telefonen i deres seng - hvilket potentielt kan sprede bakterier.

Det blev også afsløret, at tre ud af ti aldrig desinficerer deres fjernbetjening til fjernsynet, selvom den berøres 5.475 gange om året pr. person. Dette udgør en overflade med høj risiko for bakterieoverførsel.

Overraskende indrømmede 49% af deltagerne, at de aldrig har reflekteret over, hvordan bakterier kan overføres mellem personer, der deler disse genstande i hjemmet. Ud over elektroniske enheder strækker dette sig til genstande som salt- og peberbøsser, elkedler, krydderier og stikkontakter, der sjældent eller aldrig bliver rengjort.

Ifølge Express blev undersøgelsen bestilt af Dettol, der samarbejdede med eksperten og influenceren Sarah Beeny om at lancere GermWare - en kollektion af antibakterielle genstande lavet af kobber, herunder fjernbetjeninger, spilkonsol-controllere og etuier til mobiltelefoner.

Sarah Beeny kommenterede: "Med en stor familie af teenagedrenge derhjemme har vores fjernbetjening virkelig noget at se til - og jeg var virkelig ikke klar over, hvor let bakterier kan sprede sig fra dem, du elsker."

Hun tilføjede: "Baseret på min families historik med at sprede bakterier, ville jeg have brug for, at alt i mit hjem var dækket af kobber. Det er naturligvis ikke muligt, og jeg tvivler meget på, at vi vil stoppe med at se TV."

"Derfor har jeg samarbejdet med Dettol for at vise, at selvom vi måske spreder bakterier uden at indse det, behøver vi ikke at ændre det, vi elsker at gøre."

Undersøgelsen viste også, at 69% ville være mere tilbøjelige til at desinficere genstande i deres hjem, hvis de rent fysisk kunne se bakterier eller bakteriebelægninger på dem.

Yderligere afslørede OnePoll-tallene, at mere end en tredjedel (36%) har brugt og delt det samme håndklæde derhjemme til flere formål, mens 27% lader kæledyr klatre på møbler og sengetøj uden at desinficere dem. 13% indrømmede endda at forberede mad uden at vaske hænder først.

Efter at have fået præsenteret fakta om bakterier, ville 33% af deltagerne i undersøgelsen tænke anderledes om, hvordan bakterier spreder sig. Desuden ville 43% fremover desinficere de genstande, de bruger og deler med andre.

David Shillcock fra Dettol kommenterede: "Det er tydeligt ud fra undersøgelsens resultater, at de mennesker, vi elsker, elsker at sprede bakterier - måske mere end vi indser."

"Resultaterne viser, at bakterier ikke spreder sig selv - mennesker spreder dem. Så når det kommer til at dele et liv sammen, kan hjemmet være mere bakteriefyldt, end vi tror."

Han tilføjede: "Vi ved, at disse bakteriespredende tendenser bare er en del af det hverdagsliv, vi deler med de mennesker, vi elsker, og vi ønsker at fejre det. Vi lavede 'GermWare'-serien for at fremhæve nogle af de ting, der kan forårsage spredning af bakterier."

"Afhjælpning af dette kræver ikke, at alt bliver lavet af kobber, men det kræver en bevidst indsats. Så kan vi fortsætte med at nyde de ting, vi elsker at gøre, og samtidig mindske risikoen for bakteriespredning."