Mange er uvidende om parkeringsreglerne: Dette må du ikke gøre, når du skal parkere

18/09/2023 18:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Det er værd at kende til alle regler, så du ikke får en bøde, selvom du har gode intentioner.

Mest læste i dag

En bilchauffør, der forsøgte at undgå en parkeringsafgift ved at placere en håndskrevet seddel med parkeringstidspunktet i forruden, blev overrasket, da sagen endte i Landsretten.

Chaufføren havde parkeret på et privat område med tidsbegrænsning, men havde glemt sin parkeringsskive. I stedet for at risikere en bøde, valgte vedkommende at notere tidspunktet for parkeringen på en seddel og lægge den synligt i forruden. Parkeringsselskabet var imidlertid ikke imponeret over chaufførens kreative løsning og udstedte en afgift.

Sagen blev indbragt for Landsretten, som fastslog, at en håndskrevet seddel ikke kan erstatte en parkeringsskive. Casper Schad, en ekspert på området, forklarede til FDM:

"Landsretten udtalte, at hvis man absolut skal placere en seddel i forruden i tilfælde af manglende parkeringsskive, så skal man på sedlen tegne en urtavle og konstruere en bevægelig viser, der kan monteres på den tegnede tavle. Denne konstruktion kan derefter simulere en ægte parkeringsskive."

Dette sætter bilister i en vanskelig situation, da det er usandsynligt, at de fleste har de nødvendige redskaber til at lave en sådan konstruktion i bilen.

Resultatet?

Chaufføren blev nødt til at betale parkeringsafgiften.