Mange bilejere er uvidende om betydningen af dette symbol: Kan spare dig for tusindvis af kroner

07/07/2023 07:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Op imod 80% af bilejere kender ikke til symbolet.

Mest læste i dag

Selv erfarne bilister bliver stadig forvirrede af mindre kendte vejskilte eller symboler, da der er mange obskure regler, der får folk til at undre sig. Men forvirringen stopper ikke ved vejsproget alene, da visse funktioner i dit køretøj også forbliver ubemærkede.

Ifølge The Mirror kan du stige ind i din bil hver dag uden at tænke over de forskellige symboler, der pryder instrumentbrættet. Du behøver kun at kende de grundlæggende for at kunne køre fra A til B. Men har du nogensinde overvejet betydningen af det symbol med bølgede linjer på instrumentbrættet?

Mange mennesker har været forbløffede over at opdage den sande betydning bag dette mærkelige symbol. At vide, hvad man skal gøre, når det lyser, kan spare dig for tusindvis af kroner.

Et træ i vand?

Der er et lille symbol, der ligner et termometer med bølgede streger omkring det, der vises fra tid til anden på instrumentbrættet.

Symbolet advarer dig om, at motoren overophedes, så du kan tage de nødvendige skridt, når du ser det lyse op.

Mange mennesker har været så forvirrede over symbolet, at de har spurgt, hvad det egentlig betyder. En person skrev:

"Hvad betyder symbolet, der ligner et termometer/træ i vand?"

En anden jokede med at "ignorere" det bølgede symbol på deres instrumentbræt, da de ikke ønskede flere uventede regninger den måned.

En person reagerede på denne tweet og kommenterede: "Bølgede linjer bag et bilikon betyder trækkraft, så der er ingen grund til bekymring. Bølgede linjer under et termometersymbol betyder, at du skal tjekke din kølervæske så hurtigt som muligt."

Det kan blive dyrt

The Sun rapporterede, at en undersøgelse foretaget af ATS Euromaster viste, at 80 % af bilejerne ikke vidste, hvad formålet med symbolet var.

Det er dog vigtigt at vide, hvad det betyder, da det advarer dig om, at motortemperaturen bliver for høj og indikerer, at din bil er ved at løbe tør for motorkølervæske.

Hvis du fortsætter med at køre, kan din motor overophedes, hvilket kan blive en dyr affære, hvis motoren tager skade.

Hvis du ser lyset, bør du trække ind til nærmeste sikre sted og lade motoren køle af. Tjek kølervæskeniveauet og se, om der er behov for påfyldning.

Hvis problemet ikke bliver løst på denne måde, kan det være nødvendigt at få bugseret bilen til en mekaniker.