Lægens advarsel: Derfor skal du ikke bruge din telefon når du er på toilettet

14/10/2023 11:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis vi går på toilettet og sandsynligvis vil bruge mere end blot en krone derinde, er det sandsynligt, at vi kan tage noget ind for at hjælpe med at fordrive tiden.

Mest læste i dag

Måske vælger vi at gå tilbage i tiden som i en scene fra en film og læse en avis, måske holder vi en bog i hånden og venter på vores besøg, eller måske bladrer vi blot igennem vores telefon.

Hvis vi besvarer e-mails, mens vi er på toilettet, kan man så sige, at vi teknisk set stadig ikke holder en pause?

Ikke desto mindre er det tydeligt, at det ikke er den mest fornuftige idé at have din enhed med på toilettet ifølge visse eksperter.

En maveekspert, Dr. Sethi, som er gastroenterolog med uddannelse fra både Harvard og Stanford, deler sine råd om dette emne på TikTok.

Han påpeger, at det måske virker harmløst at scrolle gennem sociale medier eller besvare e-mails, mens man bruger toilettet, men han advarer om, at det faktisk kan have alvorlige konsekvenser.

Dr. Sethi forklarer: "For det første kan brugen af din telefon på toilettet resultere i langvarig tid på toilettet, hvilket kan skabe stress og pres på din endetarm og anus.

"Dette kan føre til ubehagelige problemer som hæmorider, analfissurer og endda rektal prolaps."

Hvis truslen om at udvikle hæmorider både indvendigt og udvendigt ikke er nok til at afholde dig fra at tjekke beskederne fra gruppechatten, kan det næste måske gøre det.

Lægen fortsætter: "Et andet problem er, at det kan være en yngleplads for bakterier. Forskning har vist, at en gennemsnitlig smartphone er faktisk mere beskidt end et offentligt toiletsæde."

Sidste år fandt forskere ved University of Arizona ud af, at mobiltelefoner faktisk indeholder hele 10 gange flere bakterier end de fleste offentlige toiletsæder, som rapporteret af LADbible.