Kun en lille del af den danske befolkning er bekendt med denne geniale metode: Derfor skal du gnide et æble mod forruden på din bil

08/08/2023 15:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Har du nogensinde tænkt på at gnide din bilrude med et æble? Det lyder måske mærkeligt, men det er faktisk en gammel og smart metode, der især er populær blandt lastbilchauffører.

Mest læste i dag

Æbletricket fremviser to gavnlige aspekter.

Primært giver det dig mulighed for at fjerne insekter fra din rude ved hjælp af et skåret æble. Æblets frugtsyre løsner lethed insekterne. Ikke desto mindre, det raffinerede træk ved æbletricket er, at behovet for vinduesviskere stort set elimineres.

Æblesyren inducerer en lotus-effekt på din rude. Vandet perler enkelt henover og bider ej fast på glasset. Dette indebærer, at du trygt kan køre i regnvejr uden brug af viskere og stadig opretholde tilstrækkelig synlighed.

For at opnå denne påvirkning skal du skive et æble i to og tørre den skårne overflade hen over din rude. Prøv dette aldrende, dog sublime trick næstkommende gang, du møder udsigt til regnfuldt vejr under din kørsel. Dette er særligt velegnet, hvis du forbereder dig til en selvstændig køreferie i den kommende tid, særligt taget i betragtning af den skiftende vejrudsigter, vi aktuelt oplever.

Sådan gør du:

  1. Find et æble.

  2. Halvér det ved midten.

  3. Tag den ene halvdel og påbegynd gnidning på forruden.

  4. Foretag en køretur i regnvejr og observer resultaterne.

Erfaringer bekræfter: Tricket fungerer i virkeligheden.

Mange af kommentarerne til videoen er enstemmige i bekræftelsen af, at dette æbletrick faktisk har en virkning. Brugeren Stevenfaults4160 har skabt en populær kommentar, hvor han udtrykker følgende:

"Med adskillige års erfaring som lastbilchauffør kan jeg bevidne, at det virker. Jeg benytter det især om vinteren, da det også hjælper med at holde ruden fri for sne og is. Det har også positiv indvirkning på lygterne og sidespejlene," bemærker han.