Derfor plejer de fleste af os sikkert at følge de vaner, vi med tiden har opbygget i forhold til fødevarer på køl, men ikke desto mindre så findes der flere madvarer i rigtig mange danskeres køleskabe, som slet ikke bør være der.
Her er otte gode råd til, hvad du ikke behøver at stille i dit køleskab.
Bananer
Mange opbevarer bananer i køleskabet for at forlænge deres holdbarhed. Men selvom kold luft forhindrer modningen, vil køleskabets mørke og kulde fremskynde forrådnelsesprocessen.
Bananer bevarer også bedst deres næringsstoffer uden for køleskabet.
Tomater
Hvis du værdsætter smagen af gode, søde tomater, bør de opbevares ved stuetemperatur, da køleskabet ødelægger smagen og forhindrer naturlig modning.
Visse typer æg
Det er tvetydigt, om friske æg skal i køleskabet. Æg mister noget af deres smag i køleskabet, men supermarkedskøbte æg bør opbevares der. Æg bør ikke køles ned og op igen.
Basilikum
Basilikum bør aldrig i køleskabet, da lave temperaturer får planten til at visne og absorbere lugt fra andre fødevarer. Opbevar basilikum tørt og separat.
Løg
Køleskab forårsager muggen og blødning af løg. Opbevar løg ved stuetemperatur med god luftcirkulation.
Avocadoer
Køleskabet forsinket modningen af avocadoer. Opbevar dem ved stuetemperatur, medmindre du ikke vil bruge dem i lang tid.
Agurk
Agurk trives ved stuetemperatur, og køleskab fremskynder forrådnelse. Undlad at opbevare agurker i køleskabet.
Hvidløg
Hvidløg vil begynde at spire i køleskabet og blive blød og mugne. Hold dem uden for køleskabet for bedre holdbarhed.
Ketchup
Ketchup indeholder konserveringsmidler og behøver ikke opbevares i køleskabet efter åbning. Producenter anbefaler dog forskellige opbevaringsmetoder, så følg producentens råd for den bedste smag og holdbarhed.