Haveekspert deler: Ved denne temperatur skal du stoppe med at slå græsset

05/10/2023 16:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det kan forhindre det i at gro.

Mest læste i dag

Med vinteren næsten for døren overvejer mange måske at opbevare plæneklipperen indtil foråret. Men en ekspert anbefaler haveejere at lade plæneklipperen forblive i brug og helt droppe græsslåningen, især når temperaturen når et bestemt niveau.

Samantha Richards, en haveekspert fra Gazeboshop, forklarer: "At beskytte dit græs, når temperaturen falder, handler om at vide, hvornår man skal stoppe med at slå græsplænen. Som en generel tommelfingerregel bør du undgå at bruge din plæneklipper, når temperaturen konsekvent er under 10°C."

Denne temperatur opstår normalt i slutningen af oktober eller november, men vi har allerede oplevet nattemperaturer under 5 grader i september, så det er vigtigt at holde øje med termometeret.

Stopper med at vokse

Når temperaturen falder under dette punkt, går græsset i dvale og stopper med at vokse. Richards tilføjer: "Det er vigtigt at bemærke, at den ideelle græshøjde om vinteren er omkring to tommer. Dette er tilstrækkeligt til at give skygge til jorden og beskyttelse til rødderne, samtidig med at det er kort nok til at forhindre skimmel, svamp og skadedyr."

"Forberedelse til vinteren indebærer at trimme din græsplæne lidt ad gangen og gradvist reducere knivhøjden, indtil den når fem centimeter. Selvom det ikke anbefales, skal de, der insisterer på at slå deres græsplæne i de koldere måneder, øge klippehøjden til det højeste niveau for at beskytte græsset så meget som muligt."

Stadig masser at gøre

Der er dog stadig masser af arbejde at gøre for haveejere, selvom plænen ikke slås mere om vinteren. Dette inkluderer fjernelse af ukrudt, trimning af græsplænekanten, fjernelse af blade og ilning af græsplænen.

Richards forklarer: "En topprioritet bør være at fjerne ukrudt, så snart det opdages på græsplænen. Ved at udrydde uønsket ukrudt hurtigt begrænser du deres evne til at sprede sig og undgår behovet for mere omfattende ukrudtsbekæmpelse på længere sigt."

"Med den øgede vækst, din græsplæne oplever om sommeren, er efteråret den ideelle tid til at trimme kanterne for at opretholde en velplejet græsplæne. Velplejede kanter fungerer som en barriere for planters rødder og forhindrer blomster eller ukrudt i at vokse ind i græsplænen."

Kilde: Express