I dagens Danmark er mobiltelefonen blevet en uundværlig del af vores hverdag. Det er sandsynligvis den genstand, vi bruger mest i det daglige. Derfor ønsker vi naturligvis alle, at vores smartphone holder strøm så længe som muligt.
Derfor er det vigtigt at behandle den godt og oplade den korrekt for at maksimere batteriets levetid. Men hvad sker der, når den begynder at blive langsommere, og vigtige apps ikke længere fungerer korrekt? Hvis du bruger en Android-enhed, bør du regelmæssigt rydde cachen. Hvorfor det hjælper, og hvordan man gør det, får du forklaret her.
Android-telefon: Sådan rydder du cachen
Årsagen til nedsat ydeevne på smartphonen er ofte en overbelastning af cachen. Denne kan nemt ryddes for at undgå fejl. Samsung definerer cachen som en slags 'korttidshukommelse for smartphonen'. Her gemmes data fra forskellige apps, så de ikke skal indlæses igen ved næste åbning.
Åbn telefonens indstillinger
Rul ned til "Apps" og vælg det
Sorter efter apps, der optager mest plads
Under "Egenskaber" vælg "Ryd cache"
Efter rydning kan indlæsning af nogle apps tage lidt længere tid, da data skal indlæses igen. Dette ændrer sig efter første åbning. Afhængigt af mærke og model kan denne funktion variere lidt. Normalt er det dog kun få klik, der kan forbedre brugen af smartphonen eller tabletten betydeligt.
Man bør også regelmæssigt rense browserhistorikken i browsere som Google Chrome eller Firefox, da også denne optager plads på telefonen.
Nogle producenter, som Samsung, tilbyder også funktionen 'Enhedsvedligeholdelse'. Denne funktion sletter ikke kun unødvendige data, men forbedrer også andre funktioner som batteri, lager, RAM og beskyttelse af enheden.
Vælg "Enhedsvedligeholdelse" under "Indstillinger".
Her får du information om batteri, lager, RAM og sikkerhed.
Tryk på "Optimer nu".
Efter kort tid er optimeringen afsluttet, og du kan bekræfte med "Ok". Selvom disse funktioner er enkle, bruger kun en femtedel af alle brugere dem regelmæssigt ifølge en undersøgelse fra det online magasin Android Authority.
Moderne smartphones udfører også automatisk "rengøringsopgaver". Alligevel kan det især for billigere modeller være nyttigt at slette overflødige data manuelt med de ovennævnte metoder for at optimere enhedens ydeevne.