Forskningen viser: Du lever muligvis længere, hvis du drikker et glas vin med veninderne

11/05/2024 11:29

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det kan have en livsforlængende effekt at nyde et glas vin med veninderne.

Mest læste i dag

I en travl hverdag er det ikke altid, at vi formår at prioritere sociale sammenkomster med veninderne over et glas vin. Men nu viser det sig, at der faktisk er en fremragende grund til at gøre det: Det kan forlænge dit liv.

Dette er omtalt af Sosialnytt.

En ny undersøgelse fra University of Oxford påviser, at personer, der regelmæssigt mødes med venner et par gange om ugen, nyder bedre mental og fysisk sundhed.

Det viser sig, at disse små stunder fyldt med latter og godt selskab gør mere end blot at hygge. De er vitale for vores velbefindende.

Forskningen understreger, at social interaktion virker som en effektiv modvægt til ensomhed og endda kan fremskynde helingsprocessen efter sygdomme. De, der ofte tilbringer tid med venner, klarer sig generelt bedre end de, der tilbringer meget tid alene.

Særligt for kvinder, der lejlighedsvis nyder et glas vin med veninderne, er der gode nyheder. Dette lille samvær kan være med til at håndtere dagligdagens stress mere effektivt ved at fremme udskillelsen af oxytocin, også kendt som kærlighedshormonet, som frigives, når vi er sammen med dem, vi holder af.

Uanset om du foretrækker vin med vennerne eller en tur på stadion, bidrager disse øjeblikke ikke kun til sjælens velvære, men også til din sundhed.

Så næste gang du overvejer at sige ja til et glas vin med veninderne, husk, at du ikke kun plejer dine venskaber – du tager også hånd om din sundhed. Skål for det!