Forbrugerøkonom giver sparetricks: Sådan halverer du din elregning

18/11/2023 15:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er afsindig mange penge at spare på elregningen, hvis du følger disse råd fra eksperten.

Mest læste i dag

Efteråret har gjort sit indtog i Danmark og har medført en uventet konsekvens - en stigning i elregningerne. Udover de farverige blade og køligere temperaturer, har mange rystet på hovedet over den øgede udgift.

Men fortvivl ikke, for der findes måder at få kontrol over elregningen på, uden at det kræver store ofre. Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, er en af dem, der har taget affære:

"At ændre vaner kræver selvfølgelig tilvænning, men det er faktisk til en pris, der er under halvdelen," udtaler hun ifølge B.T.

Hun deler også åbent, at hun har udført beregninger, som viser, at der potentielt kan spares flere hundrede kroner ved at udnytte nattetimerne til husholdningsopgaver som vask og opvask:

"Jeg ændrede mine vaner sidste år. Nu bruger jeg 200 kWh om måneden eller 2.400 kWh om året. Det svarer til en besparelse på 31 procent. Vi har skåret hver tredje kWh væk. Det kan mærkes, og vi har ikke gået på kompromis med komforten."

Men besparelserne stopper ikke her. Ann Lehmann Erichsen har en hel række af sparetips, der spænder fra at tjekke strømpriser på apps som elspotpriser til at bruge økoprogrammer på husholdningsmaskiner.

Selvom mange tvivler på, at opvaskemaskinens økoprogram, der tager 4-5 timer, virkelig kan være billigere i strøm end programmet, der tager en time, så bekræfter hun, at det er sandt. Hun påpeger samtidig, at det blot kræver lidt planlægning, sund fornuft og en vilje til at ændre vaner.