Folk lægger skeer på græsplænen eller foran hovedøren: Derfor bør du også gøre det

10/06/2024 06:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
Det kan lyde lidt mærkeligt, men der er mening med galskaben. Det kan være ganske nyttigt at placere en ske i sin have, hvis man blot forbereder den lidt.

Mest læste i dag

Flere og flere mennesker begynder at lægge skeer ud i deres haver eller foran deres døre. Det kan virke lidt underligt ved første øjekast, men når du forstår baggrunden for det, vil du sandsynligvis følge trop. Alt hvad det kræver, er en ske, lidt sukker og vand.

Tricket er så enkelt, at det næsten virker for godt til at være sandt.

Det eneste, du skal gøre, er at tage en ske, lægge en smule sukker på den og tilføje en smule vand. Dette skaber en simpel sukkervandsopløsning, som bier og humlebier kan drage fordel af for at genopbygge deres energireserver.

Bier og humlebier spiller en afgørende rolle i vores økosystem ved at bidrage til bestøvningen af mange af de planter, vi er afhængige af. Men disse små insekter kan undertiden løbe tør for energi og have svært ved at finde tilbage til deres rede.

Ved at give dem adgang til sukkervand kan du hjælpe dem med at genopbygge deres energi og øge deres chancer for overlevelse.

Hvordan gør jeg det?

Det er nemt at oprette denne redningsstation i din egen have. Start med at tage en ske (eller alternativt et låg af en art) og lægge et lag sukker på den.

Derefter tilsætter du lidt vand for at lave en sukkervandsopløsning. Placer skeen et sted i din have, hvor bierne let kan finde den. Og så er du klar!

Du har nu oprettet en simpel redningsstation for trætte bier.

Se videoen nedenfor for at se, hvordan du udfører dette trick.