Få permanent bugt med vindueskondens: Sådan gør du det

13/11/2023 17:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Med de faldende temperaturer er der mange, der bemærker, at der begynder at dukke vanddråber op på vinduerne. Dette er det, der kendes som kondens, og det kan være et stort problem for mange.

Mest læste i dag

For at undgå kondens har eksperter hos QFort udviklet permanente løsninger til at bekæmpe problemet.

Husk at lufte ud i rummet regelmæssigt

Dette er en af de enkleste og mest effektive handlinger for permanent at eliminere kondensation. Uanset sæsonen anbefales det at lufte rummene mindst to gange om dagen i 10-15 minutters intervaller.

Rengør vinduerne i koldt vejr

En anden vigtig faktor for at undgå kondens permanent er at holde vinduerne rene, især i koldt vejr. Det anbefales at vaske vinduernes udvendige side regelmæssigt ved hjælp af en speciel hjemmelavet vinduesvaskeopløsning eller varmt vand og hvid eddike. Efter vask kan det også være gavnligt at anvende en anti-kondensopløsning på de berørte overflader.

Kontroller luftfugtigheden i rummene

Kontrol af luftfugtigheden i rummene er afgørende for permanent at reducere eller eliminere kondens. Det anbefales at opretholde en relativ luftfugtighed mellem 30 og 50 procent. En effektiv metode til at opnå dette er at bruge en affugter, der trækker fugt ud af luften. Vandet kondenserer på en spole, og det opsamles i en beholder, hvorfra det kan bortskaffes eller bruges til andre formål.

Selvom affugtere kan have en vis støjniveau, er de yderst effektive til at fjerne fugt fra luften. Der er også budgetvenlige alternativer til elektriske affugtere, der kan placeres på vindueskarmen og udføre opgaven tilfredsstillende. Dette er en omkostningseffektiv løsning for dem, der ønsker at undgå større udgifter.

Kilde: Express.