Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvor skal vi hen? Disse er tre grundlæggende spørgsmål, som ingen synes at have et svar på. Lige efter kommer spørgsmålet: Er det sandt, at vi ikke bør oplade vores telefon natten over?
De lithium-ion-batterier, der er i vores telefoner, ældes og kan holde mindre strøm over tid. Det er derfor, din gamle telefon hurtigere løber tør for strøm.
Den barske virkelighed er, at batterierne i vores smartphones "bliver afhængige", og ingen ønsker en telefon, der konstant skal genoplades. Derfor er der også mange, der mener, at det at lade telefonen oplade hele natten, er en dårlig vane for batteriets levetid.
Men er dette virkelig sandt, eller er det bare en myte? Måske den bedste måde at finde ud af det på, er at spørge producenterne direkte.
Apple siger, at når en iPhone "bliver fuldt opladet i lange perioder, kan batteriets sundhed blive påvirket". Producenter Android-telefoner siger det samme ifølge en artikel fra USA Today.
"Lad ikke telefonen være tilsluttet opladeren i lange perioder eller natten over," advarer Samsung. Huawei tilføjer: "At holde batteriniveauet så tæt på midten som muligt (30% til 70%) kan effektivt forlænge batteriets levetid". Med andre ord, det ideelle ville være at holde telefonen opladet - men ikke for meget.
Batteriet stopper automatisk med at oplade, når det er fuldt, men i nogle tilfælde, når det falder til 99%, behøver det mere energi for at vende tilbage til 100%.
Denne konstante cyklus påvirker batteriets levetid. De fleste telefoner kommer med indbyggede reguleringsindstillinger af denne grund.
iPhones med mindst iOS13 reducerer optimeret opladning den tid, telefonen er fuldt opladt. Smartphonen analyserer dine opladningsvaner og venter med at overskride 80%, indtil det er nødvendigt.
Der findes endda teknologi til at hjælpe med dette. En adapter bestående af en timer, der lader dig indstille din telefon til kun at oplade i en bestemt tidsperiode. Når en fastsat grænse er nået, stopper den automatisk med at oplade.