I Danmark dikterer færdselsreglerne, at hvis et udrykningskøretøj nærmer sig dig med blinkende lys eller sirener tændt (eller begge dele), skal du flytte dig fra vejen, så snart det er sikkert – enten ved at skifte bane eller trække ind til siden.
Hvis du ikke kan flytte dig, råder nyhedsbureauet AFP dig til at 'blive hvor du er, og lade udrykningskøretøjet køre uden om dig'. Det bør du dog kun gøre i tilfælde, hvor det er muligt for dig.
Men hvad med det ultimative paradoks? Hvis et udrykningskøretøj nærmer sig bagfra, og du holder for rødt lys og blokerer dets vej, kan du så bryde en regel for at overholde en anden?
I et opslag på Facebook skriver dansk politi, at det faktisk er tilladt at køre frem mod rødt lys. Dette forudsætter dog, at du ikke har andre muligheder for at gøre plads til udrykningskøretøjet.
"Det er tilladt at køre frem mod rødt lys, hvis det gøres for at give plads til udrykningskøretøjet. Dog skal du først sikre dig, at du ikke er til fare for andre," lyder det i opslaget på Facebook.
Af samme opslag fremgår det, at du altid skal trække ind til højre, hvis du kører i glidende trafik. Kører du derimod i tæt trafik eller holder i kø i venstre vejbane, skal du trække så langt til venstre, at udrykningskøretøjet kan passere imellem bilerne.
Når du trækker ind til siden, skal du huske at give tegn med bilens blinklys. Dermed er du sikker på, at udrykningskøretøjet kan se, at du vil gøre plads.
"Giv altid tegn med bilens blinklys, så udrykningen kan se, at du har set den og er ved at trække ud til siden. Bliv ved med at blinke, indtil udrykningskøretøjet har passeret dig," lyder det.