Eksperter slår fast: Du har optøet din frostvarer forkert hele dit liv

08/10/2023 06:25

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Smider du den frosne mad i køleskabet og lader det langsomt tø op, eller sætter du microbølgeovnen på optøningsopgaven? Begge dele bør du stoppe med. Læs her, hvad du i stedet skal gøre.

Mest læste i dag

Hvem har ikke stået i den situation, hvor man forsøger at få en pakke frossent kød til at tø op i løbet af dagen? Måske har du taget kødet ud af fryseren om morgenen og lagt det i køleskabet, kun for at finde en optøet pakke klar til aftenens måltid senere på dagen. Og når tiden er knap, har de fleste nok også forsøgt at fremskynde processen ved at bruge mikrobølgeovnen.

Sådan optører du din mad korrekt

"Pak den frosne mad forsvarligt ind i plastik, og den vil tø op hurtigere ved hjælp af koldt vand fra hanen, da vand er en bedre varmeleder. Det forbedrer også smagen," siger Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Researchinstitut i Göteborg. Hun påpeger, at brugen af denne vandmetode burde være den hurtigste og sundeste måde at gøre det på.

Ifølge Susanne Ekstedt er det primært fødevareindustrien, der er bekendt med denne teknik, mens almindelige forbrugere sjældent kender til den.

Så næste gang du har brug for at tø din frosne mad hurtigt op, er det bedst at bruge vandmetoden. Dette gælder både for kød, fisk og grøntsager.

Når man tør mad op, er det vigtigt at undgå dannelse af iskrystaller, da de kan skade madcellerne og ændre smagen på din mad.

Læs mere om dryaged her.