Eksperter advarer: Af denne grund skal du ikke skylle dine ting, inden du sætter dem i opvaskemaskinen.

25/07/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Dem af os, der er så heldige at have en opvaskemaskine, laver ofte nogle ret så dumme fejl.

Mest læste i dag

Selvom ikke alle har adgang til en opvaskemaskine, for dem der har, er besværet ved håndopvask næsten fortid. Ikke desto mindre begår mange af os fejl, når vi fylder opvaskemaskinen, men de kan heldigvis nemt rettes ifølge hvidevareeksperter.

Har du nogensinde gjort det, at du først skyllede en særligt snavset tallerken eller lignende i vasken, før du satte den i opvaskemaskinen? Ifølge eksperten er det netop denne forskylningsproces, der kan give dine glas en uklar belægning.

Foto: TikTok/@ao

"Skyl ikke dine tallerkener. Ved at forskylle forhindrer du vaskemidlet i at angribe madresterne, hvilket kan få det til at angribe dine glas og give dem en uklar overflade," forklarede eksperten i en TikTok-video under brugernavnet @ao.

Et andet vigtigt tip er, at dine tallerkener skal vende mod centersprøjten i opvaskemaskinen. Så inden du starter opvaskemaskinen, skal du sikre dig, at hver tallerken, skål og fad vender indad mod midten af maskinen.

Da energipriserne er steget, har mange af os måske forsøgt at reducere vores opvaskemaskineforbrug, da opvaskemaskinen anses for at være en af de største energiforbrugere i en husholdning, ifølge Mirror.

For at spare energi er det en god idé at vente, indtil opvaskemaskinen er helt fyldt, før du tænder den. Hvis du kun har få ting, der skal vaskes op, kan du overveje at vaske dem i hånden. Men vær opmærksom på at undgå at lade hanen løbe unødigt, da dette også kan få din vandregning til at stige.