Ekspert råd: Så ofte bør du vaske dit sengetøj

21/09/2023 16:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En ekspert har afsløret, at flere ting afgør, hvor ofte man bør vaske sit sengetøj.

Mest læste i dag

Der findes lige så mange forskellige synspunkter om, hvor hyppigt sengetøj skal renses, som der findes forskellige typer sengetøj.

Nogle foretrækker at vaske det regelmæssigt; måske en gang om ugen eller endda hver anden uge. Andre vælger måske kun at tage det i brugvasken en gang om måneden, mens enkelte kun gør det, når det er synligt snavset.

Det er dog uomtvisteligt, at de fleste af os tilbringer mindst en tredjedel af vores liv i sengen, hvor vi ud over at sove også kan finde på at spise. Dette betyder, at sengetøjet uundgåeligt udsættes for sved, døde hudceller og lignende, når vi hviler, men det kan også komme i kontakt med krummer, væskespild og andre uheldigheder. Derfor er det vigtigt at sørge for, at sengetøjet holdes rent og frisk.

Eftersom vi tilbringer så meget tid i sengen, er det kun få, der ønsker at dele sovestedet med en ophobning af døde hudceller, bakterier eller husstøvmider. Så spørgsmålet er, hvor ofte er ofte nok?

En ekspert fra Sleepfoundation har forklaret, at det absolutte minimum bør være én gang om ugen. Selvom nogle måske synes, at det lyder som en stor opgave, understreger eksperten, at dette er det laveste, man bør gøre, hvis man sover i sin seng hver eneste dag. Hvis du kun bruger din seng derhjemme 3-4 gange om ugen, kan rengøringen måske udskydes til hver anden uge.

Hvis du har kæledyr, der deler seng med dig, eller hvis du lider af allergi eller astma, anbefales det at vaske sengetøjet mindst hver fjerde dag.

Især om sommeren, hvor man typisk sveder mere om natten, er det en god idé at øge hyppigheden af sengetøjsvask ud over én gang om ugen.

Nedenfor kan du finde en guide til, hvordan du lettere og hurtigere kan skifte sengetøj: