Efteråret er lige rundt om hjørnet: Simpelt tip kan spare dig 25 procent på varmeregningen

06/09/2023 16:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Problemet gør eftersigende radiatorerne 25 procent mindre effektive.

Mest læste i dag

Når det kommer til at reducere varmeregningen denne vinter, er der utallige metoder, der kan tages i brug. En af de mindre kendte, men ikke mindre effektive, måder at spare over 5000 kroner om året på varmeregningen, er faktisk noget, de færreste overvejer.

Selvom sommeren måske stadig er på kalenderen, er det svært at ignorere de kuldegrader, Danmark oplever i disse dage, hvilket ofte får os til at ty til opvarmning. Mens mange måske starter med at kontrollere vinduer og døre for at undgå kuldestrømme og omarrangere møblerne for at optimere varmecirkulationen, er der en aspekt, som ofte overses: rengøringen.

Spar op til 25 procent på din varmeregning

Det kan lyde usædvanligt, men ifølge express.co.uk viser en undersøgelse fra Enertek International, at det faktisk kan få en betydelig indvirkning på din varmeregning, hvis dine radiatorer ikke er blevet ordentligt rengjort. Undersøgelsen afslører, at et snavset varmesystem, især radiatorer med horisontale modeller udstyret med små blæsere, kan gøre din varmeregning op til 25 procent dyrere sammenlignet med rene radiatorer.

Forklaringen er, at støv og snavs på radiatorerne kan hæmme deres evne til at afgive varme effektivt. Dette betyder, at mere energi skal bruges for at opnå den ønskede temperatur, hvilket i sidste ende fører til højere omkostninger.

Selvom undersøgelsen ikke nødvendigvis gælder for mere traditionelle jernradiatorer uden blæsere, skader det bestemt ikke at sørge for, at alle varmekilder er rene og optimale.

Heldigvis kræver det ikke meget arbejde at få dine radiatorer til at fungere optimalt. Sluk varmen, find en hårtørrer og fjern støv og snavs grundigt fra radiatorerne, både foran, bagpå, ovenpå, nedenunder og indeni. Tænd derefter for varmen igen og glæd dig over besparelserne.

Hvis din hårtørrer har en smal og kraftig luftstrøm-funktion, er det en god idé at bruge den, inden du begynder rengøringen for at sikre en effektiv fjernelse af støv og snavs.