Din soveposition kan forårsage rynker: Dette er den værste

24/05/2024 19:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En ekspert i ansigtspleje gik på TikTok for at afsløre årsagen til, at folk oplever ændringer i deres ansigtstræk over årene - og det hele handler om, hvordan vi sover om natten.

Mest læste i dag

Vi ved alle, at for at opnå sund og strålende hud er det vigtigt med en regelmæssig hudplejerutine, at drikke rigeligt med vand og at undgå solen. Men ifølge eksperter er det også vigtigt, hvordan vi sover.

Folk opfordres nu til at undgå at lægge pres på deres ansigter under søvn og at sove i bestemte positioner, da det kan ændre deres ansigtstræk.

De fleste er uvidende om, at sovevaner kan ændre ansigtets strukturer og give rynker. I en nylig video reagerede TikTok-skønhedsguruen Marianne på en kommentar, hvor en af hendes følgere påpegede hendes skæve læber. Hun hævdede, at det skyldtes at sove på siden.

Videoen fik over 1,1 million likes, og mange kommentatorer afslørede, at de havde samme problem.

Derfor er det vigtigt

Kate Kerr, klinisk ansigtsbehandler og direktør for Kate Kerr London Clinic, forklarede videnskaben bag sovepositionens påvirkning af vores ansigtstræk.

Hun sagde: "Ifølge en undersøgelse i Aesthetic Surgery Journal kan kompression, spænding og skærende pres på vores ansigter under søvn føre til ansigtsdeformation. Sådan deformation viser sig som vertikale folder og rynker, når vi sover på siden eller maven."

Disse vertikale folder kan starte som midlertidige søvnfolder fra næsen til mundvigen, men over tid blive permanente mærker på huden, når vi ældes. En anden sovevane, man bør undgå, er at sove på siden, da det kan være skadeligt for kroppen. "At sove på siden kan få brysterne til at synke, hvilket resulterer i synlige vertikale linjer på décolletage," siger Kate.

Undgå denne sovestilling

Øjenlægekirurg Dr. Maryam Zamani tilføjer: "At sove på siden kan skabe gentagne tryk på et bestemt område, hvilket forårsager folder og forværrer linjer og rynker på den foretrukne soveside. Dette forværrer asymmetrier i øjne, læber og ansigt. Derfor bemærker folk, at det ene øje er lidt anderledes i formen, eller at den ene side af deres læber er lavere end den anden."

Dr. Zamani fortsætter: "Når vi bliver ældre, bliver asymmetrierne mere tydelige, og hudens elasticitet falder, hvilket betyder, at det kan tage længere tid for statiske linjer at udglatte sig og komme sig efter en nats søvn."

En anden ekspert anbefaler at undgå at sove på maven med ansigtet ned i puden. "At sove på maven anses generelt for at være den mindst sunde soveposition for din hud," siger Dr. Dianni Dai fra Elan Laser Clinics.

"Dit ansigt presses mod puden, hvilket kan forårsage rynker og akne på grund af friktion mod puden. Det samme gælder for décolleté-området, som påvirkes på samme måde på grund af friktion med puden og lagnerne."

Kilde: Mirror