Derfor bør du aldrig vende dine glas på hovedet i skabet

24/02/2024 07:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Rigtig mange stiller deres glas på hovedet i skabet, men de er formentlig ikke klar over dette.

Mest læste i dag

En TikTok-influencer har skabt stor opmærksomhed ved at dele med sine følgere, hvorfor det er en dårlig idé at opbevare glas med bunden i vejret i skabene eller på hylderne.

I en video, der indtil videre har tiltrukket over 3,6 millioner visninger og modtaget 128.000 likes, har brugeren @bs.hidden.secrets vist sit nyeste trick til køkkenet til sine mange fans.

Den velkendte TikTok-personlighed, som nyder opbakning fra mere end 76.000 følgere, påpeger, at når glas opbevares med bunden opad, understøttes hele vægten af glassets kant, hvilket de betegner som den 'svageste del'.

@bs.hidden.secrets påpeger, at dette øger risikoen for, at glasset med tiden går i stykker.

Enkelte tilsluttede sig TikTok-influencerens vejledning, med én der bemærkede, at det er "ulækkert at lade den del, man drikker af, røre ved overflader" på grund af støvopsamling.

Men flertallet af brugerne var kritiske over for videoen og foreslog spøgefuldt, at løsningen simpelthen var at anskaffe 'mere holdbare' glas.

En kommentar lød: "Jeg har altid opbevaret dem med bunden opad. [Jeg har] ALDRIG oplevet et problem."

Kulinarisk ekspert Clare Langan gav sit perspektiv til marthastewart.com og nævnte, at der ikke findes en 'forkert måde' at opbevare glas på.

Hun råder dog til, at man "opbevarer sjældent brugte kopper med kanten nedad for at undgå støvophobning".

Med hensyn til mere følsomme glastyper, der bruges ved særlige anledninger, som f.eks. champagneglas eller vinglas, mener Langan, at det "generelt er sikrere" at opbevare dem 'stående'.

For tykkere glastyper siger eksperten, at det er trygt at stable dem, hvilket også kan være med til at undgå støv og spare plads.