Der er flere ting, man skal undgå, når man laver isterninger. For eksempel bør man aldrig fylde isbakker med koldt vand. Det tager to til tre timer, før dette vand fryser. For at undgå lange ventetider, når temperaturerne er høje, er det faktisk bedre at bruge varmt vand.
Mpemba-effekten fremskynder frysningen
Dette skyldes Mpemba-effekten, som er et paradoksalt fænomen, hvor varmt vand fryser hurtigere end koldt. Man mener, at varmt vand fryser hurtigere på grund af fordampning.
Det betyder, at der er mindre vandmasse at fryse, end med koldt vand. Selvom videnskabsfolk endnu ikke er enige om de præcise årsager til fænomenet, er én ting sikkert: det virker. Derfor er det en god idé at bruge varmt vand, hvis du har i sinde at lave isterninger til dine drinks.
Brug kogende vand for at få klare isterninger
For at få krystalklare isterninger, er det en god idé at starte med at koge vandet. På den måde er det nemlig muligt for dig at fjerne diverse urenheder og gasser i vandet, som kan gøre isterningerne uklare.
For at lave isterninger, som er værdige til en cocktailbar, skal man gå endnu længere. Professionelle bruger en langsom frysningsproces. Herfor øger man temperaturen i fryseren eller lokalet til ca. 5°C. Man skal dog sørge for, at andre fødevarer i fryseren kan holde til denne temperaturændring.
Et strejf af originalitet
Det er godt med kølende isterninger, men endnu bedre med et originalt præg. Man kan for eksempel tilpasse farven til cocktailen.
Det kræver blot at tilføje spiselige blomster, agurkestykker eller bær i formen. Når isterningen smelter, kan du nyde denne flotte dekoration.
Om det er noget, du har lyst til at give dig i kast med, er helt op til dig selv. De fleste vil bare gerne have helt almindelige isterninger, så de kan bruge dem til alle former for drikkevarer. Er det også tilfældet for dig, så er der intet problem forbundet med dette.