De færeste gør denne del af køkkenet rent: Er en kæmpe kilde til bakterier

15/10/2023 09:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er ikke mange, der husker denne del, når de rengør køkkenet.

Mest læste i dag

De fleste af os har en bekymring for bakterier i køkkenet, og vi har ofte vores primære opmærksomhed rettet mod håndklæder, skraldespande og skærebræt.

Ikke desto mindre findes der faktisk et helt andet område, som udgør en betydelig kilde til bakterier.

Ifølge en undersøgelse udført af den amerikanske fødevaresikkerheds- og inspektionstjeneste (FSIS), som er blevet omtalt i Food Safety News, kan der være et specifikt sted, der er særligt tilbøjeligt til at huse et stort antal bakterier.

I denne undersøgelse blev næsten 400 deltagere bedt om at tilberede en kalkuntærte i deres egne køkkener. Det eneste krav var, at de skulle bruge basilikum, peber og salt for at krydre retten.

Det, som deltagerne ikke vidste, var, at de, der gennemførte undersøgelsen, havde tilsat et sporstof til kalkunen. Dette sporstof muliggjorde sporing af madens fodspor og gjorde det muligt at observere, hvordan folk spredte bakterier rundt i køkkenet, mens de tilberedte maden.

Efter gennemførelsen af undersøgelsen blev det konstateret, at nogle af de områder med flest bakterier ikke var de sædvanlige mistænkte som bordpladen, skærebrættet, vasken og de anvendte knive.

Faktisk viste det sig, at krydderibeholderne var de genstande, der var mest forurenede i undersøgelsen. Dette betyder, at det ikke er bordpladen, skærebrættet eller vasken, der udgør den største risiko for madforgiftning i køkkenet.

Heldigvis er der en løsning på dette problem. Du behøver blot sørge for at vaske både dine hænder og dine krydderibeholdere, når du arbejder i køkkenet. Dette skridt vil minimere risikoen for bakterier i både køkkenet og i din mad.