Bilforhandleren deler: Sådan bruger du knappen korrekt

01/09/2023 21:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Sandhaven Car Sales
Én helt særlig knap, som findes i de fleste biler, kan gøre din sommer meget mere overkommelig.

Mest læste i dag

De fleste køretøjer er udstyret med en knap, hvor der er en illustration af en bil med en buet pil inde i eller omkring den, ligesom den på billedet nedenfor:

Foto: Sandhaven Car Sales

Mange er måske ikke klar over, hvad denne knap egentlig gør, og endnu flere er usikre på, hvornår den skal bruges. Men nu har en bilforhandler kastet lys over brugen af denne mystiske knap.

I en Facebook-opdatering har 'Sandhaven Car Sales' afsløret, at det er en såkaldt "recirkulationsknap," som tjener til at bestemme, om køretøjets aircondition (AC) skal trække luft udefra eller fra inde i bilen.

Hvis man aktiverer denne knap, vil bilens AC-system genanvende luften inde i bilen i stedet for at tage frisk luft udefra. Det er faktisk ret vigtigt at forstå, hvornår dette system bør bruges.

"[...] det simple svar er at bruge [red. knappen] om sommeren og deaktivere den om vinteren," har bilforhandleren forklaret om knappen. De har også forklaret, at på varme dage bruger AC-systemet unødigt meget energi på at køle varm luft udefra ned, medmindre knappen er aktiveret - omvendt om vinteren.

"Ved at bruge recirkulationsknappen vil din bil køle hurtigere ned, og det vil reducere belastningen på dit AC-system," står der også i opdateringen.

Derudover gives der et ekstra tip til at køle køretøjet hurtigt ned, især hvis det har stået i solen i lang tid. Ifølge bilforhandlerne er det klogt at "rulle vinduerne ned og deaktivere recirkulationsknappen i de første par minutter [...], for at slippe af med den varme luft inde i bilen, inden du tænder for recirkulationsknappen igen."

Endvidere er det vigtigt at huske at aktivere knappen, når man sidder i trafik og holder stille - dette gælder også om vinteren. Hvis ikke man gør det, risikerer man at trække forurenende stoffer og kulilte fra trafikken ind i bilen.

"Studier viser, at det kan reducere mængden af forurenende stoffer i din bil med op til 20 procent, hvis du bruger recirkulation på din AC, når du sidder i kø," forklarer bilforhandleren i opdateringen, som kan læses nedenfor: