Voldtog 9 dage efter prøveløsladelse

23/04/2021 17:37

|

Redaktionen

Foto: Retten i Aarhus

Mest læste i dag

En 32-årig mand skulle kun være på fri fod i ni dage, før han igen forsøgte at voldtage. I retten i Aarhus er manden dømt til forvaring på ubestemt tid.

Den 32-årige mand er fredag ved retten i Aarhus idømt forvaring på ubestemt tid for at have voldtaget sin daværende 25-årige kæreste. Kæresten var gravid med deres fælles barn.

Efter at have afsonet en tidligere dom for voldtægt, kom den 32-årige endelig på en prøveløsladelse. Han havde kun været på fri dod i ni dage, da overgrebet fandt sted den 24. april 2020. Her udsatte han sin daværende, gravide kæreste for vold, frihedsberøvelse og voldtægt i hendes lejlighed i Aarhus Vest.

”Voldtægten minder om de to andre voldtægter, som den 32-årige mand tidligere er blevet dømt for i henholdsvis 2010 og 2017. I lyset af, at denne voldtægt blev begået blot ni dage efter, han var blevet prøveløsladt, mener jeg, at der er stor risiko for, at han vil gøre det igen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte en forvaringsdom,” siger specialanklager Birgitte Ernst.

Frihedsberøvet i over seks timer

Det var om aftenen den 24. april 2020, at forholdet mellem den 32-årige mand og hans daværende 25-årige kæreste udviklede sig voldsomt. I en periode på godt fem timer holdt den 32-årige sin kæreste fanget i hendes egen lejlighed. Her overfaldt og forgreb han sig på hende.

Han er blandt andet dømt for at have kastet kvinden ned på gulvet, bundet hende fast til sengen, sat sig oven på hende for at holde hende fast, taget halsgreb på hende og holdt hende for munden. Derefter skulle han have befølt hende og tvunget hende til at medvirke til diverse seksuelle handlinger, der til sidst mundede ud i en fuldbyrdet voldtægt.

Efterfølgende tog han en kniv fra køkkenet og tvang kvinden ud i hendes bil. Her kørte de rundt i en times tid, indtil han døsede hen, og kvinden så sit snit til at køre ind på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, hvorfra hun ringede til politiet.

Da politiet ankom til rastepladsen ved Ejer Bavnehøj blev den 32-årige mand anholdt. Dagen efter blev han varetægtsfængslet. Han har siddet fængslet siden, og er fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Den 32-årige har anket dommen til frifindelse.