Varevogn følger efter børn: Nu melder politiet ud

01/11/2021 08:28

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

Trods øget tilstedeværelse og gennemgang af store mængder videoovervågning er der ikke spor af en varevogn, som flere gange skulle have fulgt efter børn og unge i Tingbjerg og Brønshøj.

Politiet vurderer, at der i flere tilfælde er tale om legale situationer, der er blevet misforstået.

Gennem de seneste uger har Københavns Politi modtaget omtrent ti anmeldelser om en varevogn, der skulle have fulgt efter eller vinket til børn og unge i Tingbjerg, Brønshøj og Nordvest.

Det har givet anledning til bekymringer og utryghed hos børn og forældre, og historier om varevognen er blevet delt på sociale medier, hvor det nævnes, at personerne i bilen er ude på at kidnappe børn.

Københavns Politi tager anmeldelserne alvorligt og har blandt andet været øget til stede i områderne de seneste uger, men en omfattende efterforskning viser, at politiet ikke umiddelbart kan konstatere en sammenhæng.

»Nogle gange er der set en personbil, andre gange en varevogn. Nogle gange er der tre passagerer i bilen, andre gange en eller to. Nogle gange er der vinket til børnene, andre gange ikke. Vi kan altså hverken se en sammenhæng i signalement af biler, gerningsmænd eller fremgangsmåde i henvendelserne. Vi har derfor en fornemmelse af, at det i flere tilfælde kan handle om misforståelser. Blandt andet har det vist sig, at en af episoderne handler om, at en bil har dyttet ad et cyklende barn,« siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi.

Nordvest nærpoliti har gennem flere uger haft ekstra patruljer på gaden i de tidsrum og på de steder, hvor den omtalte varevogn skulle være set.

Samtidig har politiet gennemset al relevant videoovervågning, men bilen optræder hverken på optagelser eller har kørt i området, når politiet har været til stede.

»Vi ser med alvor på de anmeldelser, vi modtager, og jeg kan godt forstå, at det giver anledning til bekymring, når der skrives om, at nogen kører rundt med den hensigt at lokke børn ind i sin bil. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at komme til bunds i sagerne. Jeg håber, at vi med vores store fokus og øgede tilstedeværelse i området kan være med til at berolige både børn og voksne,« siger Jesper Beuschel og fortsætter: 

»Man bør kontakte os på 1-1-4 med det samme, hvis man for eksempel føler sig forfulgt, men vi vil også gerne mane til besindighed, så ikke alle, der kører rundt i en varevogn i Brønshøj, Tingbjerg eller Nordvest bliver mistænkeliggjort.«