Udenlandsk mand tiltalt: Omfattende sag om tyvekoster fra indbrud begået i Danmark

03/02/2022 10:11

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Tiltale mod mistænkt bagmand i udenlandsk indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk mand bliver nu tiltalt i en omfattende sag om organiseret handel med tyvekoster fra indbrud begået i Danmark.

Fordelt over et anklageskrift på 134 sider er en herboende, 33-årig rumænsk mand blevet tiltalt for 171 forhold af hæleri og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed. 

Manden, der blev anholdt den 4. februar 2021 og siden har siddet varetægtsfængslet, er tiltalt efter straffelovens §290, stk. 2, jf. stk. 1.

Han mistænkes for at være facilitator for en gruppe omrejsende kriminelle ved at købe de effekter, tyvene havde stjålet ved indbrud og gadetyverier, og efterfølgende fragte dem til Rumænien i varebiler med henblik på videresalg. 

”Der er rejst tiltale for meget groft og organiseret hæleri, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at en meget stor mængde hælervarer systematisk er blevet transporteret ud af landet i varevogne. Sagen er baseret på omfattende efterforskningsarbejde og et godt samarbejde med de rumænske myndigheder, og på den baggrund er det lykkes at finde frem til rigtig mange stjålne danske genstande i Rumænien,” siger anklagerfuldmægtig Andreas Juhl fra Københavns Politi.

I sin helhed er der i sagen identificeret tyvekoster fra ca. 150 tyverier eller indbrud. Politiets efterforskning pegede på, at en del af tyvekosterne formentlig var blevet opbevaret i lagerbygninger i Onesti i Rumænien. Ved ransagninger foretaget i samarbejde med rumænske myndigheder blev der bl.a. fundet smykker, mønter, spisestel, kameraer og værktøj. I april fik politiet i en lastbil fragtet genstandene til Danmark, og mange af de stjålne effekter er atter tilbage hos deres retsmæssige ejere.

Sagen er berammet til den 9. maj i Københavns Byret, og der er afsat 11 dage til sagen.