Tyveri fra flere biler: Politi efterlyser vidner

24/02/2022 18:26

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Hele seks firmavarebiler blev udsat for tyveri i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag i Lejre kommune. Det fremgår af de seks anmeldelser, som politiet har modtaget i løbet af onsdagen.

De fem af varebiler var henstillet på vejene Åsvejen, Jernbanevej, Humlehaven, Birkevej og Holbækvej i Hvalsø, mens den sjette varebil var henstillet på Rørsangervænget i Kirke-Såby. Et par af varebilerne har endda været parkeret inde i indkørslerne hos brugerne af køretøjet, men selv det har ikke forhindret tyveri.

Tyverierne er i alle seks tilfælde sket på samme måde, idet tyven eller tyvene har opbrudt af døren ind til varerummet, hvorfra der i alle tilfælde blev stjålet primært værktøj, men også f.eks. VVS-artikler, rotationslaser og en HFI-tester.

Politiet har nu registreret de seks anmeldelser, hvor der ikke umiddelbart er markante spor at forfølge for at få opklaret tyverierne. Hvis nogen har bemærket usædvanlig aktivitet i Hvalsø eller Kirke-Såby natten mellem tirsdag og onsdag, hører politiet gerne herom på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver eventuel knap til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.