To mænd bedrog 60 kvinder for cirka 6 millioner kroner

03/02/2022 15:38

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Bedragere gik efter ældre kvinder

I en tilståelsessag om omfattende bedrageri blev to mænd i dag straffet med fængsel i to år og seks måneder.

I ca. 60 tilfælde lykkedes det for to unge mænd at bedrage hovedsageligt ældre, enlige kvinder for ca. seks millioner kroner. For det blev de to mænd – begge 22 år gamle – i dag straffet med fængsel.

Sagen blev ført som en tilståelsessag, og dommen i Københavns Byret lød på fængsel i to år og seks måneder.

Når der blev ringet op, udgav den ene af de dømte sig for at være fra eksempelvis SKAT, og på den måde fik han adgang til ofrenes bankkonti. Her blev opsparinger stjålet og kanaliseret videre, så de til sidst endte hos de to mænd. De blev anholdt den 2. februar 2021, da politiet slog til i en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion. 

”Der er tale om et massivt misbrug af tillid hos ældre mennesker, især enlige kvinder som der systematisk er blevet gået efter. De to dømte har haft noget, der minder om et call center, hvor de arbejdede professionelt med at bedrage ældre mennesker og i nogle tilfælde helt tømme deres konti,” siger anklager Rose Greve fra Københavns Politi.

Det er ikke første gang, at bedragere over telefonen forsøger at lokke personlige oplysninger ud af helt almindelige borgere. Politiet opfordrer derfor til, at man aldrig giver oplysninger om bankkonti, koder og cpr-nummer til personer, der via telefonen udgiver sig for at være en bank, politiet eller en offentlig myndighed.

På politiets hjemmeside er der flere gode råd til at undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger. Find de gode råd her.