Ti personer sigtet for knivoverfald

01/03/2022 13:17

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Ti personer sigtet for knivoverfald efter anholdelsesaktion i Odense

Fyns Politi har tirsdag anholdt ti personer i alderen 19-25 år i forbindelse med en planlagt aktion. De ti er blevet sigtet for overfald med knive på to personer den 13. januar 2022 i Odense.

Overfaldet på de to personer fandt sted i Dannebrogsgade bag banegården i Odense kort før klokken 23. De to mænd blev begge såret og den ene var i livsfare. 

De ti er alle sigtet for overtrædelse af straffelovens §245, jf. §23, der handler om legemsbeskadigelse af særlig rå, brutal eller farlig karakter samt medvirken til overfaldet.

Det er politiets opfattelse, at overfaldet var planlagt og skete som led i en konflikt mellem grupper af personer, hvor der tidligere har været anvendt skydevåben. De ti sigtede har efter politiets opfattelse tilknytning til en af grupperingerne, mens de to, der blev overfaldet, begge har perifer tilknytning til en anden gruppering.

Lang tids efterforskning

”Det er lang tids grundig efterforskning, der har ført frem til anholdelserne i dag. Det er et endog meget vanskeligt miljø at efterforske i, og derfor har vi undervejs holdt kortene meget tæt til kroppen. Vi håber, at vi med hele ti anholdelser samtidig har stækket den gruppering, de anholdte har tilknytning til – og dermed minimeret den aktuelle konflikt, som pågår”, siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen fra Fyns Politi.

Ud over at anholde de ti personer, så har politiet i løbet af dagen desuden ransageret flere adresser rundt i Odense.

”Det har vi gjort for at sikre eventuelle beviser eller andet, der kan være med til at underbygge vores efterforskning. Som sagt har vi længe arbejdet intenst med sagen. Det har vi ikke kunnet fortælle offentligheden ret meget om – og vi kan heller ikke nu gå i detaljer af hensyn til den fortsatte efterforskning. Det er jo sådan, at når vi fortæller om sagen, så lytter ikke bare de lovlydige borgere med, det gør de kriminelle også, og de skal jo helst ikke vide, hvad vi har gang i”, siger Jesper Weimar Pedersen.

Sammenhæng med drab undersøges

Fyns Politi arbejder i øjeblikket også intenst med at efterforske drabet på en 19-årig mand, der blev dræbt af skud på parkeringspladsen ved KFC/Netto på Nyborgvej i Odense. I den forbindelse har politiet ikke nye oplysninger til offentligheden, men politiet oplyser, at en mulig sammenhæng med den verserende konflikt indgår i efterforskningen. 

”Det er klart, at vi undersøger en mulig sammenhæng, men det er endnu for tidligt at konkludere noget. Dertil er vi ikke nået langt nok i vores efterforskning”, siger Jesper Weimar Pedersen. 

De ti anholdte personer vil onsdag alle blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre. 
I forbindelse med aktionen anholdt politiet yderligere to personer, som ikke er sigtede i sagen, og som derfor vil blive løsladt senere tirsdag.