Store mængder kokain og hash over grænsen

16/09/2021 08:10

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

Særlig Efterforskning Vest har i dag, i samarbejde med hollandsk politi, fået anholdt to hollandske mænd på 30 og 60 år, der sigtes for at have indsmuglet store mængder kokain og hash fra Holland til Danmark.

Anholdelserne i Holland er sket på baggrund af en længerevarende efterforskning, der er foregået i et tæt samarbejde mellem Særlig Efterforskning Vest og det hollandske politi.

”Der er tale om en ganske omfattende efterforskning, som vi har gennemført i et tæt og godt samarbejde med politiet i Holland. Det er i dag mundet ud i, at vores hollandske kollegaer har anholdt to mænd, som vi har haft i søgelyset i nogen tid. Det er vi rigtigt godt tilfredse med, og næste skridt for os bliver at få de to mænd udleveret til Danmark,” siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Jesper Bøjgaard Madsen.

Sigtet for indsmugling af kokain og hash

De to anholdte er sigtet for at have indsmuglet store mængder kokain og hash fra Holland til Danmark, og flere personer er tidligere dømt for at have modtaget kokain og hash fra Holland.

”Vi har mistanke om, at de to mænd har stået bag indsmugling af ikke uvæsentlige mængder narkotika fra Holland til Danmark. Derfor er det naturligvis meget tilfredsstillende, at vi nu har fået dem anholdt og fængslet, så vi har fået sat en stopper for deres kriminelle aktiviteter,” siger Jesper Bøjgaard Madsen.

De to anholdte mænd er aktuelt i hollandsk politis varetægt, men Særlig Efterforskning Vest har begæret dem begge udleveret til Danmark med henblik på strafforfølgning, og de forventes begge udleveret inden for de kommende måneder.

Af hensyn til den videre efterforskning ønsker Særlig Efterforskning Vest på nuværende tidspunkt ikke at uddybe sagen nærmere.