Større aktion: Gerningsmænd fundet via Snapchat

02/02/2022 08:54

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

10 fængslet for narkohandel via snapchat

Efter en omfattende aktion i Køge blev 10 personer fængslet ved retsmødet sent tirsdag aften.

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte tirsdag morgen kl 05.00 en anholdelsesaktion i området ved Gymnasievej i Køge. I alt 15 personer blev anholdt, da politiet slog mod 20 forskellige adresser.

Ved middagstid tirsdag begyndte grundlovsforhøret ved Retten i Roskilde. I alt 12 mænd blev fremstillet, sigtet for handel med i alt cirka 3,5 kilo kokain via Snapchat. Først ved 22.30-tiden var grundlovsforhøret afsluttet.

Af de 12 blev de 10 personer fængslet. De 10 er alle sigtet for narkohandlen. De to løsladte var sigtet i et forhold, der vedrører et forsøg på at sætte sig i besiddelse af et skydevåben. Retten vurderede i forhold til de to, at der var begrundet mistanke i sagen, men at kravene til varetægtsfængsling ikke var opfyldt.

- Vi har gennemført en omfattende aktion rettet mod den organiserede narkohandel og det har resulteret i, at retten valgte at fængsle dem, som vi har sigtet for narkohandel.  Sagen viser, at politiet ikke kun er tilstede på gader og stræder men også på internettet. Det er ikke risikofrit, for vi følger med i, hvad der foregår, siger anklager Rune Rydik.

De ti personer blev for lukkede døre fængslet frem til 24. februar. De tog alle forbehold for at kære fængslingerne til landsretten.