Stigende problem: Tricktyve fylder mere og mere i nattelivet

17/11/2020 12:44

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Københavns Politi har igen i denne weekend måtte anholde flere tricktyve.

Problemet med tricktyve vokser lige nu i København, og her i weekenden var den gal igen.

Det er ikke mere end en uge siden at to mænd blev sigtet for tricktyveri, og nu står fem yderligere personer over for samme skæbne.

” Vi kan konstatere, at der her i weekenden har været flere tricktyverier og gaderøveri lignende forhold, end hvad vi har været vant til den seneste tid,” – Udtaler vagtchef i Københavns Politi, Jesper Frandsen til Ekstra Bladet.

Og tyvene benytter sig af kreative metoder.

Danser og krammer

Det er i høj grad ved fysisk, tilsyneladende uskyldig kontakt, at tyverierne foregår. Dans og kram er nogle af de metoder, der lige nu bruges af tricktyve i Københavns natteliv.  

Derfor advare Københavns Politi nu borgerne i hovedstaden mod at danse eller kramme med fremmede i det offentlige.

” Man forsøger at aflede forurettedes opmærksomhed ved at danse tæt op ad pågældende for på den måde at stjæle forskellige genstande,” – Siger vagtchefen.

Eftersom de fleste af de anholdelser der omhandler tricktyverier er forholdsvis nye, kan politiet i øjeblikket ikke sige om der er noget mere organiseret samarbejde blandt tricktyvene. – ” Det er for tidligt at sige, om der er noget organiseret i det her,”

Størstedelen af tricktyverierne foregår i indre København omkring gågaden, Nørreport Station og i metroerne, altså tætbefolkede steder.

Derfor opfordres der også til ekstra opmærksomhed når man færdes i nattelivet.