Spektakulær sag: Voldtog ældre kvinde

27/01/2022 18:46

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

32-årig skal i fængsel for voldtægt af ældre kvinde

En 32-årig mand er dømt for voldtægt, husfredskrænkelse og frihedsberøvelse af en kvinde i Silkeborg. Han skal fem år i fængsel, vurderede retten i Viborg i dag.

En 32-årig mand fra Silkeborg har i dag fået en dom på fem års fængsel. Natten til torsdag den 25. marts 2021 kravlede manden ind ad et åbentstående vindue hos en sovende kvinde i Silkeborg. Den dengang 31-årige mand tvang ad flere omgange den 68-årige kvinde til forskellige former for samleje og andre seksuelle forhold end samleje. Samtidig forhindrede manden den 68-årige kvinde i at forlade lejligheden. Da det alligevel lykkedes kvinden at nå ud ad hoveddøren og råbe efter hjælp, blev hun tvunget tilbage i lejligheden. Nogle af kvindens naboer havde dog hørt hendes råb om hjælp og kom til og fik overmandet gerningsmanden. Da var der gået næsten tre timer, siden manden var kravlet ind ad vinduet.

Fem års ubetinget fængsel

I dag, torsdag den 27. januar 2022, faldt der så dom i sagen ved retten i Viborg. Manden blev dømt for voldtægt, husfredskrænkelse og frihedsberøvelse. Straffen lød på fem års ubetinget fængsel.

”Denne sag er på alle måder spektakulær, fordi den forurettede er blevet voldtaget midt om natten i sit eget hjem af en komplet fremmed. Netop de omstændigheder har selvsagt også talt i skærpende retning ved udmålingen af straffen. Men det er vigtigt for mig at understrege, at en sag som denne hører til sjældenhederne. Normalt kan man altså sove trygt om natten – også med åbent vindue”, siger anklager Alexander Stürup, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen har kørt som en nævningesag over fire dage ved retten i Viborg.
Den 32-årige mand ankede på stedet dommen til frifindelse. Han er dog fortsat fængslet i sagen.