Skudepisode: Nu forlænges det

05/01/2022 07:01

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke udløb tirsdag, den forlænges dog nu, frem til den tirsdag den 18. januar.

Fyns Politi begrunder blandt andet forlængelsen af visitationszonen med den skudepisode, der fandt sted i Vollsmose nytårsnat den 1. januar 2022, hvor en ung mand blev skudt i maven, men overlevede. Fyns Politi fik anmeldelsen kl 02.29 den 1. januar 2022 og kunne kort efter ankomsten til Fyrreparken i Vollsmose konstatere, at en ung mand var blevet skudt i maveren. Fem andre unge mænd blev set i umiddelbar nærhed af stedet, hvor episoden fandt sted og blev anholdt. De er alle fem sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og løsladt igen. Politiet efterforsker fortsat sagen.

Ydermere har Fyns Politi siden forlængelsen af zonen fået anmeldelser og gjort fund, der yderligere bestyrker politiets frygt for, at det kan komme til voldelige konfrontationer mellem personer fra forskellige   grupperinger under anvendelse af våben.

Der skal sættes en stopper for de utryghedsskabende handlinger

- Med skudepisoden nytårsnat i Fyrreparken må vi desværre konstatere, at situationen i området stadig fordrer, at vi opretholder visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke. Vi vil ikke finde os i, at en lille gruppe af personer tror, at loven ikke gælder for dem, og at de kan tillade sig at udsætte andre for fare. At bruge våben på offentlige områder, hvor almindelige, fredelige borgere færdes, er simpelthen forkasteligt. Vi ved, at visitationszonen lægger et pres på de personer og grupperinger, der begår kriminaliteten og de utryghedsskabende handlinger, og derfor er det et af de bedste redskaber, vi har. Samtidigt er det vigtig for mig, at borgerne i Vollsmose ved, at vi gør alt, hvad vi kan for at sikre trygheden og sikkerheden i området, så de kan færdes trygt, hvor de bor, siger politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram.

Visitationszonen forlænges til tirsdag den 18. januar 2022 klokken 16.00.

Om visitationszonen 

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges. Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: 

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen. 

Der henvise i øvrigt til det vedhæftede kort over området.

Baggrund

Visitationszonen blev oprettet tirsdag den 9. november 2021 klokken 16.00. Beslutningen blev truffet i forlængelse af den skudepisode, som fandt sted i Vollsmose mandag aften den 8. november 2021.