Særlig Efterforskning anholder to mænd

17/09/2021 10:37

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

To personer anholdt i sag om tyveri af gravemaskiner

Særlig Efterforskning Øst har i dag anholdt to mænd i en sag om organiserede tyverier af gravemaskiner og entreprenørmaskiner.

Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, anholdt i går den 16. september 2021 kl. 14.15 to personer, der sigtes for organiserede tyverier af entreprenørmaskiner.

Der er tale om to mænd på 35 og 40 år, der begge er serbiske statsborgere, og som efter politiets opfattelse, over en periode fra november 2020 til anholdelsestidspunktet i går, har begået en lang række tyverier på Sjælland af minigravere og andre entreprenørmaskiner til en værdi af ca. 1,2 millioner kroner. Det antages at de stjålne maskiner skulle afsættes i Serbien. 

Anholdelserne er foretaget på baggrund af en kort og intensiv efterforskning. I forbindelse med anholdelserne er blandt andet nogle lejede lagerlokaler i Havdrup ved Roskilde blevet ransaget. Her blev der fundet yderligere entreprenørmateriel, der nu skal identificeres. 

De to anholdte mænd vil blive begæret varetægtsfængslet, og den kommende efterforskning skal klarlægge, om de anholdte kan sættes i forbindelse med flere lignende tyveriforhold.

»Det er politiets opfattelse, at tyverierne har været organiseret og målrettet mod byggepladser på Sjælland, fortrinsvis det storkøbenhavnske område, og det er med stor tilfredshed, at vi har kunnet foretage anholdelserne, og dermed sætte en stopper for de to mænds aktiviteter. Der er tale om store værdier, der i sagens natur kan være svære at sikre fuldstændig mod tyveri. Ud over den materielle værdi, giver disse tyverier også ofte et tab i forhold til forsinkelser af arbejdet, der udføres på byggepladserne,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra SEØ. 

Grundlovsforhøret vil blive afholdt i dag, fredag den 17. september 2021 i Retten i Glostrup, hvor der vil blive fremsat begæring om lukkede døre.