Politiet må endnu en gang advare: Isen er for tynd

15/02/2021 11:21

|

Redaktionen

Foto: Politi.dk

Mest læste i dag

Diverse politikredse rundt om i landet har i flere uger forsøgt at advare mod den store fare det kan være, at bevæge sig ud på tynd is. Men mange steder er disse advarsler faldet for døve øre.

Det må næsten efterhånden herske en anelse frustration rundt om i landets politikredse – det kunne man hvert fald godt tænke.

De sidste uger har nemlig været fyldt med nyheder om danskere der har bevæget sig ud på tynd is, på trods af politiets efterhånden utallige advarsler mod at gøre netop dette.

Søndag tog en bilist i Sønderjylland så det med at bevæge sig på tynd is til ekstremer, da personen valgte at køre sin sorte Volvo ud på en tilfrosset sø – Det skriver SE og HØR.

Efter netop flere uger med folk der går igennem isen, kan de undre, at denne person tænkte at en bil på isen var en god ide, men Sydjyllands Politi kunne på Twitter, heldigvis, bekræfte at man har været i kontakt med bilisten, som ikke er kommet noget til.

Videre i Twitteropslaget skriver politiet – ”Vi må fremover være mere klar i vores kommunikation og advare mod enhver form for færdsel på de nævnte steder,”

Generelt har folk på tilfrosne søer været et problem i store dele af landet, da folk angiveligt ikke er opmærksomme på faren ved det. Is på søer og lignende betragtes ikke som sikker før den er 13 centimeter, hvilket kræver en længere periode med konstant frost.