Politiet hylder helten Ina: Reddede mand fra brændende bygning

12/02/2021 10:58

|

Redaktionen

Foto: Nordjyllands Politi

Mest læste i dag

51-årige Ina Ritter er blev hyldet som en helt, for sin livreddende indsats da hun opdagede og reddede en mand fra en brændende garage.

Det skulle bare have været en ganske almindelig gåtur med hunden, da 51-årige Ina Ritter fra Nordjylland den 30. januar trådte ud ad døren. Det endte dog på en noget anderledes og ikke mindst dramatisk måde – Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, der oplyser om hele forløbet.

Ina kunne på et tidspunkt høre svage råb på hjælp, og besluttede sig derfor for at opsøge kilden til lydene.

Det må have været noget af et syn der mødte hende, da Ina nåede frem til stedet. Her var en garage nemlig i fuld gang med at brænde ned, og værst af alt, der lå en mand i garagen, der ifølge politiet på dette tidspunkt allerede var hårdt såret af flammerne.

Ina fik heldigvis fat i manden og trak ham ud af garagen. Herefter ankom politi, brand- og redningsfolk, der kunne slukke ilden og behandle manden.

”Det er vores vurdering, at hvis ikke Ina Ritter omgående havde grebet ind, så ville manden være omkommet i løbet af meget kort tid,” - skriver Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Nordjyllands Politi besluttede derfor at kvinden skulle hædres for sin heroiske indsats. Derfor modtog Ina Ritter mandag den 8. februar en såkaldt påskønnelse af Nordjyllands Politi.

Ved en, grundet corona, ganske ydmyg højtidelighed ved Hobros Politistation, hvor Ina modtog 1000 kroner, og en bukket for sin indsats.