Politi melder nyt ud om efterlyst 'øksemand'

10/02/2022 11:25

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Mand anholdt i sag om hærværk med økse

Onsdag aften anholdt politiet en 58-årig mand fra Roskilde, som er mistænkt for at stå bag flere sager om hærværk med en økse i Roskilde by. Efterlysningen i offentligheden medførte flere tip fra borgerne, som førte politiet på sporet af den mistænkte.

I onsdag middag udsendte Midt- og Vestsjællands Politi en efterlysning med foto i pressen efter flere sager om hærværk, hvor gerningsmanden knuste ruder på flere bygninger i Roskilde by.

Senere på dagen havde politiet fået flere tip fra borgerne i sagen, og mistanken rettedes mod en 58-årig mand fra Roskilde.

Onsdag aften kl. 22.00 anholdt politiet den 58-årige mand, som i udseende og beklædning passede på signalementet af gerningsmanden til hærværkssagerne. Politiet ransagede den mistænktes bopæl, hvor der blev fundet flere effekter, som bestyrkede mistanken mod den 58-årige.

Den anholdte mand nægter umiddelbart at have kendskab til sagen.

Han vil kl. 12.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i sagen.

”Vi har modtaget mange gode henvendelser fra borgerne i sagen, og vi har derfor nu kunne skride til anholdelse. Tak til alle som har henvendt sig, det har været afgørende oplysninger”, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

Det er ikke muligt for politiet at oplyse yderligere i sagen forud for grundlovsforhøret.