Politi kommer med gode råd: Sådan undgår du dette!

16/09/2021 12:15

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Natten mellem tirsdag og onsdag blev syv varebiler i Ringsted by opbrudt af ukendte gerningsmænd.

Den uberettigede adgang til varebilerne skete i de fleste tilfælde ved opbrydning af døren ind til køretøjernes varerum, hvorfra professionelt håndværktøj af forskellig slags var blevet stjålet. Tyverierne var sket i varebiler, der havde været henstillet på Holbækvej, Brogade, Vermehrensvej, Kildemarken og Benløseparken.

I sidstnævnte område havde hele tre af de syv varebiler været henstillet, da tyverierne blev begået. Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om mistænkelige personer eller køretøjer til brug for politiet i den videre efterforskning af de anmeldte tyverier.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der måtte havde set eller hørt noget i løbet af natten til onsdag, ligesom beboere på de pågældende veje opfordres til at kigge privat videoovervågning igennem for at konstatere, om uvedkommende har været på færde andre steder end dem, hvor der er blevet begået et tyveri fra et eller flere køretøjer.

Oplysninger i sagerne gives til politiet på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen.
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren.
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.