Politi: Gulerod frem for pisk

01/02/2022 15:17

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Gulerod frem for pisk. Det var tankegangen, da Nordjyllands Politi i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune uddelte cykellygter og slik i de mørke morgentimer til eleverne på seks af kommunens største skoler.

Lokalbetjente fra Nærstation Vesthimmerland og forebyggelsessektionen i Himmerland var ekstra tidligt ude fjerene den 24., 25. og 26. januar 2022.

Disse dage troppede ordensmagten nemlig op i morgenmørket på seks af de største skoler i Vesthimmerlands kommune, da eleverne mødte ind.

Betjentenes mål var at kontrollere, om skoleeleverne havde husket at få lys på cyklerne. Og Vesthimmerlands Kommune havde udtænkt en særlig god måde at bakke op om dét på.

”Vesthimmerlands Kommune havde fundet penge til at indkøbe cykellygter og små slikposer til uddeling. De elever, som ankom til skolen med lys på cyklen, blev belønnet med en lille slikpose. De elever, der kom cyklende til skolen uden lys, fik udleveret et sæt cykellygter,” forklarer politikommissær Mikkel Mitchell, leder af politiets forebyggelsessektion i Himmerland.

En indsats, hvor alle blev vindere

Politikommissæren er ikke sen til at rose kommunens kreative idé og mener, at tiltaget var en stor succes med god præventiv effekt:

”Der blev heldigvis delt mange flere slikposer ud end cykellygter. Så det var en rigtig god indsats, hvor alle blev vindere. Vi kunne som politi være meget i øjenhøjde med børnene og sikre, at de elever, der kom til skolen, startede dagen med et smil – til trods for at de havde et møde med ordensmagten,” siger Mikkel Mitchell.