Politi fik flere anmeldelser om halv-nøgne mænd: Satte eftersøgning i gang

26/01/2022 13:25

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Klokken 07.26 fik politiet en henvendelse fra trafikanter om, at en mand i bar overkrop løb rundt mellem bilerne på Holbækvej, Tømmerup, Kalundborg, i et forsøg på at stoppe dem for at få tilkaldt hjælp, idet han formentlig var forfulgt af en anden mand også i bar overkrop.

Politiet traf på stedet en umiddelbart uskadt, 54-årig mand fra Spanien, men med midlertidigt ophold på en nærliggende adresse.

Han var blevet uvenner med en anden spansk mand, som politiet få minutter senere traf gående på Holbækvej i Tømmerup.

Politiet foretog herefter anholdelse af en 50-årig mand også fra Spanien som mistænkt for en uoverensstemmelse med den 54-årige på et tidligere tidspunkt på morgenen.

Den 54-årige blev undersøgt på skadestuen, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader.

Politiet fik med assistance fra en tolk afhørt de to spanioler og klarlagt, at den 50-årige, som den 54-årige kendte, pludselig var blevet voldelig på deres fælles opholdssted og muligt forårsaget af den 50-åriges uligevægtige sindstilstand.

Herefter var den 54-årige flygtet ud på vejen med den 50-årige bagefter.

Den 50-årige blev i løbet af eftermiddagen løsladt, så han kunne tage retur til sit opholdssted i Tømmerup.

Klokken 17.14 tirsdag eftermiddag fik politiet via alarm 112 flere anmeldelser om, at en halvnøgen mand løb rundt på Holbækvej i Tømmerup.

Det viste sig igen at være den 50-årige mand fra Spanien, som politiet fik kørt retur til sit opholdssted, hvor han lovede at forblive.

Klokken 01.33 natten til onsdag fik politiet igen en anmeldelse om, at en delvist afklædt mand færdedes på Holbækvej i Tømmerup.

Politiet kørte igen til området, men kunne ikke finde manden umiddelbart. I forbindelse med eftersøgningen af ham fik politiet kontakt til personer med godt kendskab til den 50-årige, hvis tilstand de var bekymret for.

Politiet iværksatte derfor med baggrund i de nyeste oplysninger om, at han måske ikke kunne være i stand til at klare sig selv, en humanitær eftersøgning i Tømmerup-området. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte i løbet af natten efter den 50-årige uden at finde ham.

Sidst på natten vurderede politiet, at en helikopter skulle indsættes i eftersøgningen af ham, så en helikopter nåede frem til Tømmerup-området samtidig med, at politiet kl. ca. 05.45 fik oplysninger om, at den 50-årige havde opsøgt en adresse i Ubberup-området.

Her kunne politiet kort efter frihedsberøve den 50-årige, da han ikke blev vurderet i stand til at klare sig selv. Han var noget nedkølet efter timers ophold i det fri uden særlig meget tøj på. Den 50-årige blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han skal tilses af en læge, inden politiet tager stilling til, hvad der videre skal ske med manden. Endvidere undersøger politiet, hvorvidt den 50-årige spanioler kan mistænkes for noget strafbart i løbet af natten og på den adresse, hvor han blev fundet.