Politi efterlyser vidner til flere tricktyverier

19/10/2021 16:18

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Klokken 14.41 mandag fik politiet den første af to anmeldelser om tyverier af mobiltelefoner, der var udført på en næsten identisk måde.


På et kontor på Svanestræde, Nykøbing Sjælland var en fremmed mand i tidrummet kl. 13.00-14.00 kommet ind og havde spurgt om vej.

Han medbragte et kort, som blev lagt hen over et skrivebord, hvor blandt andet. en mobiltelefon lå.

Personalet på kontoret opdagede først lidt senere, at mobiltelefonen fra skrivebordet var blevet stjålet i forbindelse med mandens henvendelse.

Den mistænkte blev beskrevet som:
Mand,
Mellemøstlig af udseende,
20-25 år,
160-170 cm høj,
Spinkel af bygning,
Kort sort hår,
Iført sort skindjakke,
Sorte bukser og gummisko.
Han talte engelsk og medbragte et kort.


Næste anmeldelse kom kl. 15.22 fra en frisørsalon, Kordilgade, Kalundborg, som også havde haft besøg af en fremmed mand med et turistkort.

Han havde spurgt om vej, og da han var gået, opdagede personalet, at en mobiltelefon var blevet stjålet fra det sted, hvor manden havde anbragt sit kort.

Den fremmede mand i denne sag blev beskrevet som:
Mellemøstlig af udseende,
30-35 år,
160-165 cm høj,
Almindelig af bygning og med kort sort hår.
Også han talte engelsk og medbragte et kort.

Politiet forsøger nu i de to sager at få manden identificeret ud fra en mistanke om, at der ud fra de oplyste signalementer i de to anmeldelser kan være tale om samme mand, der udnytter andres hjælpsomhed til at begå tyverier af mobiltelefoner.

Fremgangsmåden er også set i sommertiden ved udendørs cafeborde mv., hvor gæsters mobiltelefoner af og til bliver efterladt synlige på bordet, så tricktyve under dække af at være turister ved brug af et kort kan stjæle mobiltelefonerne i et uopmærksomt øjeblik.

Oplysninger i de to sager kan gives til politiet på tlf. 114.