Politi efterlyser vidner i sag om vanvidsbilisme

12/08/2021 14:32

|

Christina Hansen

Shutterstock.com

Mest læste i dag

Politiet søger vidner i sag om vanvidsbilisme.

En 27-årige mand vil klokken 14.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i dagens anden sag om vanvidsbilisme i Greve.

Han blev anholdt onsdag aften kl. 21.39 efter en hasarderet kørsel med hastighedsoverskridelser på mere en 100% på flugt fra politiet.

Politiet søger nu vidner i sagen, som kan være med til at belyse den 27-åriges farlige kørsel og de faresituationer det frembragte.

En patrulje havde standset den 27-årige rutinemæssigt på motorvejen og betjenten bad ham køre til afkørslen ved Hundige, hvor politiet ville kontrollere bil og fører.

Bilisten stoppede dog ikke ved afkørslen, men kørte videre i høj fart fra Kildebrøndevej og rundt i Greve by, hvor det lykkedes politiet at standse bilisten på Lillevangsvej.

Ud over den høje hastighed kørte den 27-årige på sin rute over for flere røde lys, han kørte venstre om i en rundkørsel, venstre om et helleanlæg og bragte i flere tilfælde andre trafikanter i fare.

I krydset Lillevangsvej/Jerismosevej i Greve måtte flere bilister undvige, da den 27-årige kørte over for rødt lys. Han kørte videre ad Jerismosevej, hvor han ved Greve Strandvej kørte venstre om helleanlægget.

I krydset Greve Strandvej/Olsbæk Strandvej var der tæt på at ske et sammenstød med en bil, da den 27-årige igen kørte over for rødt lys.

I krydset Hundige Strandvej/Hundige Centervej kom en familie i fare, da den 27-årige kørte over for rødt lys i krydset og havde kurs mod familien, der gik på fortovet.

Den 27-årige fik rettet op kort før fortovet og kørte i vestlig retning.

Bilen blev standset af politiet på Lillevangsvej, hvor den 27-årige og en passager forsøgte at løbe fra stedet, men de blev løbet op af patruljen og anholdt.

Den 27-årige blev sigtet for at overtræde straffelovens regler om fareforvoldelse i forbindelse med vanvidskørslen og fofr de utallige færdselslovsforseelser.

Han var desuden frakendt kørekortet på grund af flere tidligere sager om narkokørsel i gentagelsestilfælde.

Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation, og underrettede bilens ejer om sagen, da bilen var en den 27-årige havde lånt.

Passageren blev løsladt efter afhøring, da han ikke kunne mistænkes for at have begået noget strafbart. Anklagemyndigheden begærer ved retsmødet den 27-årige varetægtsfængslet i sagen.

Politiet arbejder nu på at belyse sagen, og søger i den forbindelse vidner. Det er endnu ikke lykkedes politiet at identificere de trafikanter, som var i fare eller måtte undvige i forbindelse med vanvidskørslen.

Vidnernes forklaring er vigtig i forhold til at belyse den 27-åriges meget farlige kørsel.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.